Ediţia a VII-a a Campionatului Naţional cu 20 de echipe

0
Posted July 4, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

faza joc finala

de Lucian Popa

La finele acestei saptamani la Hunedoara va avea loc cea de-a VII-a editie a Campionatului National de Minifotbal la care vor participa cele mai bune 20 de echipe din cele peste 2.000 inregistrate in intreaga tara.
In urma tragerii la sorti echipele calificate in aceasta faza a competitiei au fost repartizate in 4 grupe, Grupa A (Salamandra Zalau, CSD Deva, Phoenix Craiova, Railex Suceava, Dolce Vita Targu Jiu), Grupa B ( Fortuna Buzau, Juventus Sibiu, Ros Albastrii Satu Mare, Pandurii Targu Mures, Dorally Mall Constanta), Grupa C (Lis Affair Tomesti Iasi, Oz-Er Golden Boys Bacau, Euro Impact Roman, Otelul Galati, Phoenix Hunedoara) si Grupa D (Mav Glissando Timisoara, AS Vispesti 2010 Ploiesti, Smart Baia Mare, ABC United Bucuresti, Old School Football Arad).
Ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă se vor califica în sferturile competiției, pentru ca în cursul zilei de duminică să se desfășoare semifinalele, finala mică și finala.
Anul aceste printre jucătorii de minifotbal care se vor afla pe teren se numără pe de o parte și foști fotbaliști care au evoluat la echipe de tradiție, cum ar fi Petre Marin, Adrian Pitu, Gigel Coman, Ciprian Mozacu, Adrian Neaga, Stelian Carabaș, Leonard Naidin sau Mihai Guriță, iar pe de altă parte inclusiv componenți ai echipei naționale de minifotbal, triplă campioană europeană, Cristian Popa, Nicolae Constandana, Miroslav Nicolin, Sorin Ghiuș, Călin Pantelimon, Mircea Popa și Călin Trohin. Prezența tuturor acestor jucători va contribui la un spectacol total așteptat de toți fanii minifotbalului din România.
Tot o premieră pentru minifotbalul românesc este și transmiterea în direct a meciurilor din cadrul Campionatului Național de Minifotbal de către postul național GSP TV, după următorul program: vineri de la ora 14.00, sâmbătă de la ora 11.00 și duminică de la ora 12.00.
”Dezvoltarea minifotbalului în România demonstrează contrariul crizei financiare și morale prin care trece fotbalul românesc. Faptul că peste 30.000 de români iau parte în fiecare an în competițiile de minifotbal de la nivel local demonstrează că plăcerea jocului de minifotbal este una fără limite în contextul promovării unei noi abordări manageriale şi instituţionale”, ne-a declarat în exclusivitate pentru www.arenabihoreana.ro Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România și al European Minifootball Federation.
La acest eveniment va lua parte și președinte federației internaționale de minifotbal, Filip Juda, alături de alți invitați din federațiile naționale de pe bătrânul continent interesați să urmărească la lucru pe cei mai buni jucători pe care vor avea posibilitatea să-i regăsească și în lotul echipei naționale de minifotbal a României care în această toamnă va participa la miniEURO Greece 2013.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)