EXCLUSIV: FC Bihor a fuzionat cu Luceafărul Băile-Felix

2
Posted July 10, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

003

de Lucian Popa

În cursul dimineții de miercuri la sediul clubului FC Bihor Oradea, echipa fanion a județului din vestul țări a avut loc una dintre cele mai importante conferinţe de presă din ultima perioadă.
Au fost prezenţi Şerban Morcan preşedintele clubului, Ovidiu Mureşan viceprimar al municipiului Oradea şi Gavrilă Ghilea administratorul celor de la Luceafărul Băile-Felix (foto).
Cele două cluburi participante în Liga a II-a, Seria a II-a au ajuns la un acord comun în ceea ce priveşte un acord de colaborare ceea ce se doreşte a fi în beneficiul fotbalului bihorean. Cu alte cuvinte din cele două echipe se va face una singură cu un lot de jucători care se doreşte a fi valoros.
Toţi jucătorii de la Luceafărul vor fi puşi la dispoziţia celor de la FC Bihor iar care vor fi doriţi vor semna contracte de colaborare. În continuare gruparea din Iosif Vulcan va avea aceeaşi conducere tehnică şi anume Gheorghe Ghiţ antrenor principal şi respectiv Călin Cheregi antrenor secund.
Luceafărul va evolua în sezonul 2013-2014 în Liga a IV-a de fotbal Bihor unde are deja o echipă. În aceste condiţii locul rămas vacant după retragerea acestora din Liga a II-a va rămâne la dispoziţia celor de la Federaţia Română de Fotbal.
Printre cei care vor fi doriţi la FC Bihor se numără jucătorii Andrei Haş, Adam Achim, Sebi Ianc, Cristian Mintaş sau Gheorghe Popescu. Ceilalţi vor părăsi echipa bihoreană cu destinaţie la alte echipa sau vor juca în Liga a IV-a Bihor.
„Am ajuns la un acord de colaborare cu Luceafărul prin care dorim ca Bihorul să aibă o singură echipă competitivă în Liga a II-a. Acest acord prevede aducerea tuturor jucătorilor pe care ni-i dorim de la Luceafărul cu procent din vânzarea lor pe viitor. Nici un membru al celor de la Luceafărul nu va fii cooptat în staff-ul tehnic sau administrativ iar obiectivul principal este alcătuirea unui grup valoros care poate face performanţă. Cu atât mai bine dacă vor fi bihoreni” declara Şerban Morcan.
La rândul său Gavrilă Ghilea avea să spună: „Eu personal mi-am dorit de mult acest lucru şi mă bucur că am ajuns la un acord de colaborare. Noi am pus un accent deosebit pe jucătorii bihoreni şi sper să continuă pe aceeaşi linie. Începând de luni jucătorii de la Luceafărul care vor fi doriţi de FC Bihor vor veni la FC Bihor. Cred că va fi o colaborare benefică şi sperăm că vom avea şi rezultatele dorite”.
Deocamdată ceea ce nu s-a spus a fost faptul că în condiţiile în care te retragi din Liga a II-a şi te înscrii în Liga a IV-a Bihor, nu ai drept de promovare trei ani în Liga a III-a. Acest aspect nu a fost remarcat de nimeni şi dacă se va aplica regulamentul luceferii nu vor putea promova!


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

 1.  

  1. Puneti o sursa exacta privind faptul ca Luceafarul nu ar avea drept de promovare 3 ani. Drept de promovare 3 ani, si doar de promovare in Liga 1 nu au noile cluburi sportive afiliate la FRF.

  2. De text aliniat justified de ce pe acest site nu poate fi vorba ?

  3. De ce puneti tag-uri in plus la articol? Google oricum nu dupa tag-urile din articol va returna link-uri precum acesta al paginii pe prima pagina a sa … Ce au de a face Dan Matei sau Ionel Bungau cu articolul de mai sus ?

  Mersi … sper sa deveniti mai profesionisti.
  •  
   lucian

   multumim de sfaturi, am vorbit personal cu Valer Vancea preşedintele AJF Bihor referitor la promovare şi regulamentul e ambigu. Nu scrie exact daca au sau nu drept de promovare, dar echipa ar trebui inscrisă în Liga a V-a dar ei au deja echipă în Liga a IV-a Bihor. ag-uri pun că îmi place să scriu numele oamenilor de sport si nu a celor politici… nu am preferinte… o zi bună…

Adauga un comentariu


(obligatoriu)