FC Bihor deficitari în zona centrală mediană şi în ofensivă

0
Posted July 16, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

004

de Lucian Popa

Campania de achiziţii a clubului FC Bihor se apropie cu paşi repezi de final. Orădenii au reuşit cu bani puţini să formeze o echipă cât de cât competitivă, în care tinerii vor avea posibilitatea să crească într-un mediu pozitiv, alături de jucători cu experienţă.
La o simplă analiză a actualului lot de jucători, putem vorbi de o anumită concurenţă pe unele posturi şi lipsa unor jucători de valoare pe alte posturi. Cel puţin două posturi în opinia mea personală, sau citez: „Avem nevoie de un mijlocaş central şi un atacant”. Cuvintele îi aparţin lui Gheorghe Ghiţ, antrenorul principal sunt deficitare.
Fiecare post este ocupat de cel puţin doi jucători care vor concura pentru primul unsprezece cu excepţia a două. Mijlocaş central şi atacant. Aici sunt rezervat în ceea ce priveşte randamentul unor jucători care sunt în lot dar de la care se aşteaptă foarte mult.

PORTAR: Smaranda şi Fildan sunt cele două nume cu care FC Bihor vor să apare poarta. Primul nu a mai jucat de şase luni deloc iar cel de-al doilea şi-a demonstrat calităţile la FC Bihor şi CS Oşorhei de unde a decis să plece. Nou venitul Sălăjan va fi eterna rezervă care va primi şansă doar în meciurile fără miză.

FUNDAŞ DREAPTA: Poate este cel mai bine ocupat post al formaţiei FC Bihor. Aici vor concura Letan şi Mihuţ, (sau chiar Florin Pop), primul mult mai tânăr şi mai „în vână” cum se spune în timp ce acesta din urmă nu a fost în prim plan în ultimul an şi jumătate. El a jucat în Ungaria în Liga a III-a, iar Letan (care poate fi folosit şi în centru) permanent în Liga a II-a. Florin Pop a jucat mereu bine aici dar el poate juca şi în atac.

FUNDAŞ CENTRAL: Şi aici vorbim despre un titular incontestabil şi anume Florin Lazăr, probabil cel care va fi şi căpitan. Pentru al doilea fundaş central de marcaj concurenţa se va da între Ţoca şi Mintaş. Primul este un jucător care a gafat impardonabil în sezonul trecut în timp ce Mintaş vine după o accidentare. Cei doi trebuie să-şi elimine evoluţiile negative.

FUNDAŞ STÂNGA: Două nume importante are FC Bihor pentru acest post Adam Achim şi Răzvan Lupu, ultimul accidentat. Primul este „specialist” al acestui post iar randamentul lui a fost mereu destul de bun. Are probleme la jocul aerian fiind mai mic de statură, iar Sebi Sfârlea este o soluţie de „avarie”.

MIJLOCAŞ DREAPTA: Gheorghe Ghiţ va avea de ales între un mijlocaş extrem de util Sebi Ianc şi unul care poate juca în centru Alexandru Sorian. Iar Ovidiu Bic ar putea juca liniştit aici.
Sebi are şanse mari să joace meci de meci pentru că este un jucător care poate face singur diferenţa într-un meci. El trebuie susţinut. Sorian este o soluţie foarte eficace în centru. Ovidiu Bic este o concurenţă serioasă.

MIJLOCAŞ CENTRAL: Aici vor apărea mereu cele mai mari controverse. În primul rând postul de închizător. Mădălin Popa este cel mai îndreptăţit să joace aici dar nu are viteză şi e mereu indolent. Ovidiu Ghilea a jucat numai pe acest post. A dat un randament în nota echipei… Va fi punctul deficitar al echipei. Celălalt mijlocaş va fi Sorian un jucător cu reale calităţi care ar fi trebuit de mult să joace în Liga I. Aici şi Andrei Haş va avea un cuvânt de spus.

MIJLOCAŞ STÂNGA: Sebi Sfârlea va juca cu siguranţă din minutul unu pe acest post. Toate calităţile personale îl recomandă dar deja este la 30 de ani. Concurenţa lui va veni de la juniori iar dacă va fi nevoie de un jucător tânăr aici va avea loc. De asemenea Răzvan Lupu e o soluţie.

ATACANT: Pentru cele două locuri libere rămase în compartimentul ofensiv FC Bihor propune doar trei nume Lukacs, Ovidiu Popa şi Hadăr. Din păcate din toţi trei nu faci unul bun (părere personală). Aici va avea echipa de suferit în condiţiile în care vor trebui să marcheze şi nu vor găsi omul potrivit. Lukacs vine din Liga a IV-a mereu indolent şi niciodată cu gândul la fotbal. Ovidiu Popa nu a fost niciodată un jucător determinant, iar Hadar vine din Ungaria unde a jucat şi nu prea. Fără un atac puternic e greu ca echipa să marcheze meci de meci.

Sper să nu mă fi înşelat în ceea ce priveşte opinia personală şi aş fi foarte onorat să scriu că am greşit în ceea ce priveşte numele unui jucător care ar putea să mă contrazică doar pe teren şi să de-a totul pentru echipă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)