FC Bihor, victorioşi în prima partidă amicală scor 5-2 (1-1), la Sântandrei

0
Posted July 28, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

atac

de Lucian Popa

În cursul dimineţii de sâmbătă FC Bihor a câștigat primul joc amical pe care l-a disputat în noua formulă.
La Sântandrei, pe terenul echipei locale, Crișul, formație care ediția trecută a încheiat pe locul II în Liga a IV-a, orădenii s-au impus cu scorul de 5-2, după ce la pauză rezultatul a fost egal, 1-1 .
Golurile „roș-albaștrilor” au fost înscrise de S. Ianc, de două ori, Sfârlea, Ov. Popa și Lukacs Raymond, în timp ce pentru gazde au punctat Olariu și Lobonț.
Roş-albaştri al alternat jocul bun în care au controlat cu autoritate mijlocul terenului cu un joc mai puţin eficien în special în atac, acolo unde au suferit destul.
La capitolul pozitiv putem remarca evoluţia foarte bună a lui Ianc, unul dintre artizanii victoriei, a lui Bakter un jucător care promite mult dar şi constanţa lui Florin Lazăr şi Adam Achim.
Din păcate trupa din Iosif Vulcan a primit două goluri de o la o echipă cu două eşaloane valorice mai slabă care a avut ambiţia de a şi conduce pe tabela de marcaj. A lipsit Letan care şi-a susţinu lucrarea de licenţă, Lupu şi Mintaş accidentaţi, acesta din urmă urmând a juca în centru defensivei pentru o concurenţă reală cu Ţoca şi Bakter.
În minutul 17, gazdele au reușit să deschidă scorul, în urma unei centrări de pe dreapta, reluată în gol de atacantul Olariu, din 6 metri.
Peste 10 minute, în minutul 27, FC Bihor a reușit să restabilească egalitatea, după o pasă în adâncime pe care a primit-o S. Ianc. Acesta, scăpat la 9 metri singur cu portarul Crișului în față, l-a învins pe goalkeeper, cu un șut pe jos, în stânga.
În repriza a doua, în minutul 51, orădenii au trecut la conducere, după ce același S. Ianc a primit un balon pe partea dreaptă la marginea careului, a întors un adversar și a șutat în colțul lung, izbutind un gol spectaculos din unghi de 45 de grade.
Peste doar 5 minute, în minutul 56, FC Bihor a punctat pentru 3-1, după ce R. Lukacs ia pasat peste apărarea gazdelor lui Sfârlea, care din interiorul careului mic nu l-a iertat pe portarul gazdelor.
După alte 5 minute însă, în minutul 61, Crișul Sântandrei a redus din handicap, după ce Lobonț a înscris din careu, în urma unei pase primite pe culoar.
În minutul 64, mijlocașul Mădălin Popa a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, în locul său intrând Ov. Ghilea.
În ultimele 10 minute de joc FC Bihor a mai înscris încă de două ori, astfel că rezultatul final a fost 5-2. În minutul 80, după o centrare de pe stânga a lui Haș, Ov. Popa a reluat din interiorul careului învingându-l pe portar, iar în minutul 82, scăpat singur pe stânga, Lukacs Raymond a înscris din lateral din apropierea careului mic.
În acest prim joc de verificare, antrenorul Gheorghe Ghiț a trimis în teren echipa: Smaranda (min. 30 Fildan, min. 60 Sălăjan) – Mihuț (min. 74 Ad. Petricău), Fl. Lazăr, Țoca (min. 46 Bactăr), A. Achim (min. 82 Lukacs Zsombor) – S. Ianc (min. 74 I. Ban), Ov. Bic (min. 55 Haș), M. Popa (min. 64 Ov. Ghilea, min 85 C. Sas), Sorian (min. 46 Sfârlea), Fl. Pop (min. 46 Ov. Popa, min. 87 Nichita) – Hadăr (min. 46 Lukacs Raymond)
„A fost un test reușit. Venim după o perioadă în care volumul de muncă a fost considerabil. Am reușit să și marcăm. Acest lucru creează premise bune pentru ceea ce urmează”, a declarat, la final, tehnicianul Gheorghe Ghiț.
„A fost un prim test bun. Mai sunt multe lucruri de reglat la echipă. E important că jocul promite și că avem multe soluții și variante pentru jucători”, a declarat, la rândul său, președintele Șerban Morcan.
În următoarea partidă, FC Bihor va primi sâmbăta viitoare, pe 3 august, la sfârșitul cantonamentului de la Băile Felix, pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, de la ora 11, replica echipei arădene de liga a III-a Național Sebiș.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)