Handbaliştii lui Sebi Tudor trag tare în cantonamentul montan

0
Posted July 28, 2013 by Lucian Popa in Handbal
Ciao restaurant - pizzerie

022
de Lucian Popa

Două antrenamente pe zi, disciplină sportivă, mâncare la gramaj şi somn la ora 22,30. Cam acestea sunt „ingredientele” unui cantonament montan pe care secţia de handbal masculin a CSM Oradea îl efectuează la Stâna de Vale.
16 jucători au efectuat stagiu de pregătire centralizată: Gale, Bistrean, Ţirban – portari, Avram, Nemenco, Iştoc, Caciuc, Babici, Macovei, Radu, Drăgan, Paul Pop, Alexandru Farcaş, Răzvan Farcaş, Şerban, Silaghi – jucători de câmp.

046

Faţă de sezonul trecut au plecat jucătorii Papuc, Scripnic, Radu David şi Tcaciuc, venind în schimb Babici, Nemenco şi Caciuc iar Bistrean a revenit şi Ţirban a fost promovat de la juniori.
Echipa efectuează câte două antrenamente pe zi unul de dimineaţă şi celălalt după amiază. S-a lucrat foarte mult la forţă, coordonare, rezistenţă şi îndemânare precum şi la circuite contra cronometru.
Primul antrenament este la ora 10,00 şi are o intensitate de 90 de minute pentru ca după amiaza de la ora 17,00 să aibă loc cel de-al doilea antrenament bazat pe alergări.
„Majoritatea jucătorilor au răspuns pozitiv, sunt mulţumit de ei, mai puţin de Paul Nemenco care a venit total nepregătit. Toţi au primit programul de pregătire şi trebuie să-l respecte. Este o perioadă dificilă, jucătorii ştiu asta şi se pregătesc foarte bine. Sper să rămânem un grup unit care să putem face performanţă în continuare” declara Sebi Tudor (foto).

002

Pentru sezonul 2013-2014 al Diviziei A, Seria vest echipa bihoreană are ca obiectiv principal locurile 1-3. dar dacă va fi la finele turului pe primele două locuri este clar că va ataca promovarea.
Lotul de jucători ar mai trebui completat cu unul sau chiar doi jucători pentru ca echipa să poate efectua antrenamente tip joc şcoală şi pentru a se baza pe serviciile unor jucători valoroşi. Dar deocamdată încă sunt discuţii.
Cântec şi Amihăesei sunt doi handbalişti care au mai trecut pe la Oradea şi au anunţat că vor să vină înapoi. Totul depinde de conducerea CSM-ului să găsească fondurile necesare pentru a-i achiziţiona pe amândoi sau numai pe unul.
Cu siguranţă că pentru podium CSM Oradea va lupta cu U Transilvania Cluj-Napoca, HC Sebeş sau HC Argeş Piteşti.

050

„EU cred că Oradea poate promova în acest an. Mai e nevoie de unul sau doi jucători. Am venit cu soluţiile necesare totul depinde de conducere. Am încredere că Florin Birta preşedintele clubului va înţelege situaţia noastră. Sincer sunt optimist în ceea ce priveşte viitorul” afirma cu tărie Sebi Tudor, antrenorul orădean a cărui muncă este apreciată şi de conducere.
În cantonamentul de la Stâna de Vale se află şi Carol Iagăr organizatorul de competiţii ale secţiei de handbal, cel care nu a mai fost într-un cantonament de zece ani.
„Se lucrează foarte bine, chiar sunt impresionat de munca acestor băieţi care pot face lucruri frumoase pentru Oradea” declara în exclusivitate pentru www.arenabihoreana.ro Carol Iagăr.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)