Învingătoare decisă în urma unui penalti

0
Posted July 31, 2013 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

002

de Lucian Popa

Aşteptat ca şi un adevărat derby, jocul de miercuri seara din cadrul Cupei României la fotbal, ediţia 2013-2014 nu a fost nici pe departe pe măsura aşteptărilor. FC Hidişeul de Sus a reuşit o victorie surprinzătoare cu scorul de 1-0 (1-0) în faţa celor de la CS Oşorhei, formaţie cu pretenţii la Liga a II-a.
A fost un meci în care s-a jucat foarte destul de slab în prima parte pentru ca în partea a doua lucrurile să degenereze. Ambiţia şi dăruirea celor din Liga a IV-a au învins valoarea superioară a unui adversar care a rămas dator la capitolul fotbal.
Gazdele, având avantajul terenului propriu, s-au adaptat mai bine condiţiilor organizatorice (teren tare şi denivelat), ei având o linie de mijloc mult mai mobilă care a menţinut o posesie prelungită. De partea cealaltă adversarul care nu de mult şi-au terminat cantonamentul montan în Poiana Braşov nu au avut consistenţă în atac iar pe faza defensivă au încercat să rezolve cât mai haotic fazele.
În minutul 36 gazdele au beneficiat de un penalti corect acordat, care în cele din urmă a şi fost transformat de Agiurgioaiei (1-0).
Până la pauză vizitatorii au trimis de două ori balonul în plasa porţii adverse, o dată dintr-o poziţie clară de ofsaid şi o dată perfect regulamentar, dar anulat eronat pe motiv de ofsaid de asistenta Gabriela Toderaş.

Fotbal cu pipeta

Partea a doua a început în nota de dominare a elevilor lui Cosmin Bodea şi Viorel Domocoş care au ratat câteva oportunităţi prin Gego, Todea sau Ember.
Partida se echilibrează, iar gazdele apelează la primele tertipuri. Dispar copii de mingi, care sunt repuşi în funcţie de arbitrul central Iscru Mara, depăşită total de evenimente la unele faze. Dispar mingile de rezervă care sunt mereu „invizibile”.
În minutul 68 s-a petrecut o fază controversată, Şerban Pop fundaşul celor de la Oşorhei vede al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu la o fază banală. Acesta este împiedicat de Agiurgioaiei să execute o lovitură libere, simulează execuţia şi este sancţionat pentru desconsiderarea adversarului.
După alte şapte minute Adrian Iova antrenorul gazdelor este eliminat din incinta terenului total aiurea, acesta protestând la o fază de joc.
Andor de la oaspeţi are o intrarea „criminală” la un adversar şi e sancţionat doar cu cartonaş galben în timp ce merita fără nici un dubiu direct cartonaş roşu.
Ultima parte numai fotbal nu s-a jucat. Mingile erau mai mereu în afara suprafeţei de joc, gazdele având din trei în trei minute câte un accidentat.
Cinci minute de prelungire în care organizatorii şi-au apărat fragilul avantaj în timp ce oaspeţii s-au chinuit să aibă măcar o ocazie.
Todea a avut ultima şansă de gol dar l-a remarcat pe portarul adversar care şi-a salvat echipa de la un gol ca şi primit.
Prestaţie total sub aşteptări a formaţiei din Oşorhei care în sezonul trecut a ocupat locul al treilea în Liga a III-a iar acum la prima apariţie într-o partidă oficială au fost mai mult decât modeşti. Ei trebuie să-şi schimbe cât mai repede atitudinea în teren altfel urmând a avea reale probleme.
FC Hidişeulul de Sus profită mereu de terenul propriu unde reuşeşte să „intre” în meci foarte bine indiferent de numele adversarului.
Pentru ei obiectivul, aducerea unei echipe de Liga a II-a la Hidişel este îndeplinit.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)