Marius Vizer, demnitarul român cu cea mai înaltă funcţie din toate timpurile

0
Posted July 16, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

marius

preluare sport revolution

Alegerea lui Marius Vizer în funcţia de preşedinte al SportAccord a fost primită cu mare emoţie şi bucurie de numele grele ale sportului românesc. Mulţi dintre ei au fost părtaşi la Congresul de la Sankt Petersburg, la finalul căruia Vizer a fost ales preşedinte. Alţii au savurat victoria românului de la Bucureşti. Printre cei care s-au aflat lângă Vizer în Rusia s-au numărat cântăreţul Marcel Pavel, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Eduard Doandeş (preşedintele Federaţiei Române de Judo), Florentin Marinescu (preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale), Amatto Zaharia (preşedintele Federaţiei Române de Kempo) sau Ion Sandu (preşedintele Federaţiei Române de Atletism).

Ecoul triumfului lui Vizer la aceste alegeri a ajuns şi în ţara noastră, conducătorii sportului românesc fiind încântaţi de reuşita românului şi, totodată, a României. „Bucuria e mare, dar trebuie să trecem la fapte. Alegerea lui Vizer este o mare oportunitate pentru România. Ce a reuşit Domnul Vizer la Federaţia Internaţională de Judo sigur va reuşi şi la conducerea sportului mondial. Pentru România este extraordinar să aibă un astfel de conducător. E o transformare spectaculoasă de la o zi la alta, este un avantaj la care nu mulţi sperau în urmă cu câţiva ani. Întotdeauna omul face funcţia şi nu funcţia face pe om. Omul sfinţeşte locul”, a spus Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, la Realitatea TV.

„Sportul nu poate trăi doar cu bani de la bugetul statului!”

Reţeta succesului lui Vizer la algerile pentru şefia SportAccord a fost dezvăluită de Bănicioiu: „Domnul Vizer va face lucruri extraordinare şi România trebuie să profite de acest lucru. Vizer este legat de România întru-totul şi sunt convins că ţara noastră va profita de ajutorul său. A venit cu nişte scrisori de intenţie ale mai multor companii care vor să sponsorizeze sportul. Lumea a primit speranţe din partea lui Vizer, a fost un plan bine gândit pentru a câştiga postul, strategie care arată spiritul managerial al său. Sportul nu poate trăi doar cu bani de la bugetul statului! Bugetele sunt în contracţie în toate ţările din Europa, nu numai în România”, a continuat Bănicioiu.

Eduard Doandeş, preşedintele FR de Judo, care a avut în toţi aceşti ani susţinerea lui Vizer, a lăsat judoul să se zbată în anonimat. În afară de câţiva campioni pe care i-a dat România, Alina Dumitru, Andreea Chiţu sau Corina Căprioiru, restul practicanţilor de judo sunt cvasianonimi. În ciuda acestei situaţii, Doandeş se bucură nespus că un român va putea ajuta sportul românesc dintr-o funcţie atât de înaltă. „L-am simţit pe Vizer ca un mare învingător. Nu va fi un conflict între SportAccord şi CIO”, a spus Doandeş la Realitatea TV.

Demnitarul român cu cea mai înaltă funcţie din toate timpurile

Florentin Marinescu: „Vizer este demnitarul român cu cel mai înalt grad din toate timpurile. Deşi a urcat atât de mult în carieră, Vizer a rămas acelaşi om modest, care şi-a respectat promisiunile făcute. E un om admirabil. Vizer este unul dintre cei mai mari români din toate timurile.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)