România învinge categoric Ungaria la Oradea

0
Posted July 13, 2013 by Lucian Popa in Baschet

004

de Lucian Popa
Arena „Antonio Alexe” din Oradea a găzduit sâmbătă seara partida retur dintre primele reprezentative de baschet ale Românii şi Ungariei. Au fost două partide cu caracter amical în care ambii antrenori au dorit să-şi formeze o opinie în ceea ce priveşte actualul lot de jucători.
Dacă în urmă cu o săptămână în Ungaria gazdele au câştigat la o diferenţă consistentă 76-58 (15-10, 18-18, 29-19, 14-11) de astă dată ai noştri şi-au luat revanşa scor final 81-63 (13-17, 23-22, 27-14, 18-10).
A fost o partidă nu prea reuşită în care ambele echipe s-au preocupat să-şi impună jocul însă au neglijat apărarea.
Oaspeţii au început foarte bine jocul reuşind să domine clar sub propriul panou iar în atac s-au lovit de o defensivă visătoare. Din păcate români nu s-au apărat deloc în primele cinci minute când oaspeţii aveau deja zece puncte avans. A urmat o perioadă cu o apărare mai bună a echipei lui Marcel Ţenter dar în care procentajele din atac au fost sub orice critică.
Nicoară & co. au beneficiat de patru libere dintre care una marcată.
A urmat un al doilea sfert în care maghiarii au continuat să fie agresivi lucru care le-a pus probleme jucătorilor noştri. După doar două săptămâni de pregătiri lotul nostru nu s-a sincronizat în faza de atac, Drăguşin pierzând mingi total aiurea iar Mandache nefiind într-o zi fastă. Până la pauză echipa noastră a aruncat o singură dată de la mare distanţă şi atunci au ratat.

001

A urmat partea a doua a partidei în care credeai că evoluează cu totul alte echipe. Tricolorii au început mult mai decişi jocul având în Popescu un „spiriduş” care şi-a împins de la spate echipa. Încet dar sigur ai noştri pun stăpânire pe ritmul partidei şi după ce ajung la zece lungimi sunt preocupaţi mai mult de spectacol. Într-o singură fază Ştefan şi Tudor scapă singur spre panoul advers dar se complică şi ratează o bună oportunitate. Ţenter dă şansă tuturor jucătorilor, Silvăşan sau Căpuşan acumulând minute la fel ca şi Lazar care s-a achitat bine de sarcini.
Oaspeţii schimbă mereu şi total aiurea iar acest aspect se simte în jocul crispat al acestora. Ivkovic antrenorul oaspeţilor forţează fiecare jucător dar ei greşesc mereu în special în duelurile unu la unu.
Ei îşi pierd luciditatea din atac iar pe apărare sunt surprinşi de acţiunile în viteză ale noastre. Publicul se încinge iar diferenţa pe tabelă creşte.
Ultimul sfert a fost unul în care cele două echipe au pus un accent mai mare pe faza de atac iar în apărare mereu au ales soluţia faultului. A rezultat un spectacol în care fiecare a încercat să iasă în evidenţă dar


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)