CSM Oradea a revenit acasă după cantonamentul din Ungaria

0
Posted August 18, 2013 by Lucian Popa in Baschet

csm

preluare csm oradea.ro

CSM Oradea a încheiat cantonamentul de la Debrecen. Echipa bihoreană s-a aflat în stagiu centralizat din data de 6 august, iar ultima ședință de pregătire a avut loc în cursul serii de 16 august.
Antrenorul Cristian Achim și preparatorul fizic Igor Ranisavljev s-au declarat mai mult decât mulțumiți de nivelul de implicare al fiecăruia dintre cei zece jucători prezenți la Debrecen. Aceștia au opinat că pentru prima parte a sezonului competițional, acumulările din această perioadă sunt de mare utilitate. De asemenea, staff-ul tehnic a opinat că stagiul centralizat este de mare utilitate într-o echipă cu mai multe noutăți, precum este CSM Oradea, tocmai pentru legarea relațiilor atât în teren cât și în afara lui.
În ceea ce privește condiția medicală a jucătorilor trebuie notat că fiecare component al echipei se simte bine și este apt pentru a continua pregătirea la capacitate maximă. În mod firesc, s-au consemnat mici probleme, însă nimic îngrijorător. Preparatorul fizic a precizat că atât condițiile de pregătire, cât și implicarea jucătorilor au fost la cel mai bun nivel, iar acest lucru va ajuta echipa în următoarele luni.
Pe lângă munca propriu zisă, depusă în cadrul celor două antrenamente zilnice, jucătorii au avut posibilitatea de a petrece mult timp împreună și astfel au avut șansa de a se cunoaște. În ceea ce privește ședințele de antrenament acestea au cuprins folosirea pistei de atletism, a sălii de forță respectiv a celei de baschet. Așadar, nu au lipsit exercițiile fizice, cât și cele specifice, chiar dacă cele din urmă au fost în număr mai redus.
Începând cu săptămâna următoare antrenamentul cu mingea va deveni principala temă la ședințele de pregătire ale CSM Oradea. Rolul antrenorului Cristian Achim devine mai important în următoarea perioadă, el având de găsit soluții în ceea ce privește construirea sistemului de joc. Tehnicianul CSM-ului consideră că echipa va avea multe variante pe faza ofensivă, însă este de părere că va fi nevoie de multă muncă în ambele faze ale jocului. De altfel, în ceea ce îi privește pe cei trei jucători străini aflați la primul angajament în România, Achim a precizat că Sean Denison dispune de un control al mingii foarte bun și de o aruncare pe măsură în raport cu talia și poziția pe care evoluează. Referitor la Radovan Markovic, acesta a confirmat încă de la primele antrenamente cu mingea că principala sa calitate este aruncarea de la distanță, în vreme ce Vujadin Subotic este într-adevăr un jucător de decizie excelent și de a cărui experiență, respectiv știință a jocului se poate hrăni întreaga echipă.
În cursul serii de vineri echipa a luat cina într-un alt loc decât cel în care a făcut acest lucru pe parcursul precedentelor zece seri. Lotul echipei orădene revine acasă în cursul zilei de sâmbătă, urmând ca pregătirea să se reia de luni dimineață. Celor zece jucători care au fost prezenți în cantonament li se vor alătura cei trei baschetbaliști prezenți la lotul național. Este vorba despre Bogdan Țibîrnă, Titus Nicoară și Dani Popescu.
Sâmbătă (24.08) este programat primul joc test pentru CSM Oradea. Adversar va fi Jaszberenyi KSE, locul al 5-lea în precedenta ediție de campionat din Ungaria. Partida se va disputa în Ungaria.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)