CSM Oradea şi-a prezentat oficial noile achiziţii la baschet

0
Posted August 6, 2013 by Lucian Popa in Baschet

001

de Lucian Popa

Marţi după-amiaza, sala mică Primăriei Oradea a găzduit conferinţa de presă în care au fost prezentaţi oficiali cei trei baschetbalişti străini nou achiziţionaţi de CSM Oradea.
Au fost prezenţi Florin Birta director al CSM Oradea, Şerban Sere managerul secţiei de baschet masculin, Vujadin Subotic, Radovan Markovic şi Sean Denison noile achiziții.
De asemenea a fost prezentat ofiţerul de presă al secţiei care va fi Adrian Micinic.
Florin Birta a vorbit la modul general despre secţia de baschet în care s-au investit destul de mulţi bani iar rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. Obiectivul echipei în noul sezon este locurile I-IV, iar în Cupa României Final Four iar în cel mai scurt timp va fi schimbată tabela electronică a Arenei „Antonio Alexe” pentru că ea nu corespunde cerinţelor internaţionale.
Şerban Sere a anunţat că CSM Oradea a încheiat campania de transferări şi în viitorul sezon deocamdată vor avea 13 jucători dintre care şase străini, dar numai cinci vor fi trecuţi pe foaia oficială.
Echipa se va deplasa începând de marţi la Debrecen pentru un stagiu de pregătire centralizată dar la care vor lipsi trei jucători importanţi Nicoară, Ţibîrnă şi Popescu aflaţi cu echipa naţională în campania de calificare la Campionatele Europene.
Bugetul secţiei va fi mărit în condiţiile în care echipa va evolua în Cupele Europene iar salariile jucătorilor noi veniţi sunt la limita dintre „calitate-preţ”.
Cel mai probabil primul meci amical al echipai va ava loc pe data de 23 august la Oradea cu un adversar din Ungaria care încă nu a fost stabilit.
„Primăria va suporta toate cheltuielile legate de Cupele Europene iar noi avem datorit să facem tot posibilul pentru a avea o evoluţie cât mai bună. Încă la această oră nu se cunosc loturile echipelor cu care vom juca. Preferăm să avem o rotaţie de 10 jucători foarte buni care pot oricând să joace minute, decât să avem ca şi în sezonul trecut şase sau şapte jucători” avea să declare Şerban Sere.

003

Cupele Europene, principala decizie în privinţa alegerii CSM-ului

Toţi cei trei jucători prezenţi la conferinţă Radovan Markovic, Vujadin Subotic (foto) sau Sean Denison au declarat la unisong că principalul factor decizional pentru care au semnat cu CSM Oradea a fost Cupele Europene. Dintre aceştia Vujadin Subotic a jucat în Cupele Europene mai precis în Euroligă, EuroCup şi EuroChelenge.
„Echipele din Euroligă sunt de departe cele mai bune. Dar şi EuroCup şi EuroChellenge a crescut mult în valoare. Nu există foarte mari diferenţe cu siguranţă că vor conta unele detalii în fiecare meci. Sper să avem o evoluţie cât mai bună pentru că după cum ştiu CSM Oradea este un club profesionist şi foarte ambiţios” spunea Subotic.
Şerban Sere l-a completat: „Nu ne putem fixa ca obiective calificarea într-o eventuală fază următoare pentru că este o noutate Cupele Europene. Noi sperăm să facem partide cât mai frumoase şi ieşim învingători”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)