EXCLUSIV: A ieşit din teren şi a intrat în legendă

0
Posted August 15, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

gica

de Lucian Popa

Am avut ocazia de-a lungul timpului să văd mari fotbalişti pe FC Bihor. Cei mai în vârstă ştiu că FC Bihor era un brand judeţean, greu de răpus.
La meciul caritabil de miercuri seara am văzut în activitate o mare „legendă” a fotbalului bihorean.
Este vorba de Gică Georgescu (foto), fotbalistul bihorean cu cele mai multe selecţii pentru FC Bihor şi anume 334!!! Este doar o cifră dar ce cifră… Cu alte cuvinte Gică Georgescu a evoluat cea mai mare parte a carierei lui ca fotbalist doar la FC Bihor. De multe ori echipa a fost în Divizia A dar a retrogradat în Divizia B cum era pe atunci. Gică rămânea mereu la roş-albaştri.
A făcut pereche în atac cu un alt fotbalist de geniu, Petre Grosu. Char dacă de obicei era cu câteva kilograme în plus, Grosu se lupta mereu la titlul de golgheter al campionatului.
Gică Georgescu a venit la FC Bihor în 1979 şi a jucat la Oradea până la revoluţia din 1989. A făcut-o cu brio şi a fost mereu lăudat. Miercuri el a jucat din nou pentru FC Bihor. Nu a jucat mult dar important a fost în echipa de bază. Alături de Cigan, Ovidiu Lazăr, Nelu Zare sau Pap-Deac. I-a avut pe banca tehnică pe Muzsnai şi Gherghely, doi dintre foştii coechipieri.
Oricum Gică Georgescu va rămâne cel mai emblemetic jucător al clubului FC Bihor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)