EXCLUSIV: Dorin Costrăş prezentat oficial de CSM Oradea

0
Posted August 20, 2013 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

001

de Lucian Popa

În cursul dup-amiezii de marţi în sala mică a Primăriei Oradea a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia Dorin Costrăş (foto) a fost prezentat oficial ca noul antrenor al secţiei de polo de pa CSM Oradea. Florin Birta directorului clubului a dat publicităţii unele detalii tehnice referitoare la contract.
Astfel Dorin Costrăş a semnat un contract pentru o perioadă de un an de zile în care are ca obiectiv principal întinerirea echipei şi coordonarea tuturor grupelor de copii şi juniori de la CSM sau Crişul Oradea.
Dar în acelaşi timp trebuie să facă şi performanţă la nivel internaţional, într-u sistem de competiţie total schimbat.
„Am primit o ofertă în luna mai de la CSM Oradea pe care am luat-o în serios. M-am gândit bine şi am dorit să vin să antrenez la Oradea. M-a convins un proiect extrem de ambiţios în care este vorba nu numai de prima echipă ci şi de juniorii orădeni care vor avea minute de jucat pentru CSM. Este un ciclu nou în care tinerii care termină junioratul trebuie să confirme şi la seniori. De patru, cinci ani nici un junior nu a fost promova la echipă. Acest aspect trebuie schimbat. E nevoie de o simbioză între jucătorii cu experienţă şi cei tineri” declara Dorin Costrăş.
Noul antrenor al orădenilor şi-a luat munca în serios el a avut deja o întrevedere cu toţi antrenorii de la Crişul pentru a cunoaşte potenţialul fiecărui tânăr în parte.
„Am avut antrenamente cu mulţi tineri dar după două săptămâni ne vom hotărî pe care îi vom păstra în lot. Trebuie să ajungem la un nivel cât mai bun în cel mai scurt timp. Cu ajutorul lui Câmpeanu şi Kadar vor facem tot posibilul săi integrăm pe tineri în echipă” spunea noul antrenor al poloiştilor bihoreni.
Faţă de sezonul trecut CSM Oradea s-a despărţit de o serie de jucători importanţi, Ghiban, Matei, Buşilă, Gogola, Szabo şi Samuilă venind în schimb Ramiro Georgescu, Tiberiu Negrean, Vojislav Cupic şi portarul Gojko Pijetlovic, utimul fiind portar.
Din păcate problemele la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea întârzie programul de pregătire ale echipei, ceea ce îi obligă să se gândească la un turneu peste hotare, sau organizarea unui turneu la Oradea abia peste o lună.
„Avem o lună jumătate să ne pregătim până la primul joc. Dacă nu trecem de grupele preliminarii ale Champions League şi nu ajungem în EuroCup se poate ca sezonul să fie terminat pentru noi în noiembrie. Deocamdată nu ne gândim la asta, contează şi întrecerea internă care este destul de slabă.” Declara în exclusivitate pentru www.arenabihoreana.ro Dorin Costrăş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)