Experienţa superioară a steliştilor a făcut diferenţa

0
Posted August 13, 2013 by Lucian Popa in Handbal
Ciao restaurant - pizzerie

001

de Lucian Popa

Divizionara A de handbal masculin CSM Oradea a susținut marți seara în Arena “Antonio Alexe” din Oradea, primul meci de verificare în fața propriilor suporteri. Adversară i-a fost Steaua Bucureşti, formaţia proaspăt promovată în Liga Naţională. La finalul timpului regulamentar de joc oaspeţii au obţinut o victorie meritată cu scorul de 43-41 (23-23).
A fost un joc în care ambele combatante au pus un accent mai deosebit pe faza de atac, fără însă a se apăra în special gruparea locală cunoscută pentru diferitele tipur de apărări care le aplică în timpul partidei.
Este foarte adevărat însă că nici poarta nu i-a ajutat deloc mai mult au fost ca şi inexistenţi.Dar trebuie remarcat efortul deplin al jucătorilor din ambele formaţii.
Orădenii au deschis rapid scorul dar au primit cinci goluri consecutiv din aruncări care putea fi parate. A urmat o perioadă bună a elevilor lui Sebi Tudor gestionată foparte bine în care au egalat la opt şi au preluat conducerea. Când aveau trei goluri avans au avut om în minus iar steliştii au egalat prin trei goluri foarte rapide.
Bihorenii şi-au surprins adversarul prin repunerea rapidă şi în viteză de la mijlocul terenului marcând nenumărate goluri prin Răzvan Farcaş cu o viteză în plus.
Pe celălalt semicerc Cian a macat mai mereu după demarcări în spatele apărătorilor bihoreni total nenpiraţi. la pauză scorul a fost egal 23-23.
A urmat partea a doua în care handbaliştii din muncipiul de pe Crişul Repede au început mult mai decişi jocul dar au ratat nepermis. Steaua a profitat rapid şi a “pus” o diferenţă de trei goluri pe tabela de marcaj. Arbitrii Hora şi Judea aplică un regulament ciudat iar bucureştenii controlează cu autoritate partida. Georgescu şi Cian sunt de neoprit la fel ca şi Babici, un jucător util. Macovei şi Amihăesei se sincronizează bine în atac dar în apărare lucrurile lasă de dorit. Apar în echipa locală Nemenco sau Radu, jucători care pot mai mult dar au rămas deocamdată datori.
Finalul este unul interesant. Gale iroseşte un atac pentru că a parasit semicercul iar vizitatorii duc atacul la limită prin Viorel Mazilu un jucător cu potenţial dar nepregătit.
pentru CSM Oradea au jucat: Bistrean, Gale – portari, Macovei 6 goluri, Babici 3, Răzvan Farcaş 13, Matei 5, Alexandru Farcaş 8, Amihăesei 5, Radu 1, Nemenco – jucător de câmp. Antrenor: Sebi Tudor.
Miercuri de la ora 17,30 va avea loc partida secundă dintre cele două formaţii. Va fi ultimul joc pentru bucureşteni înaintea turneului de la baia Mare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)