FC Hidişel câştigă prima ediţie a SuperCupei judeţului Bihor

0
Posted August 11, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

004

de Lucian Popa

Interes mare, condiţii atmosferice ideale şi teren perfect, au fost „ingredientele” principale ale SuperCupei judeţului Bihor la fotbal. În organizarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, sâmbătă seara Stadionul Municipal „Iuluiu Bodola” din Oradea a găzduit întâlnirea dintre FC Hidişelul de Sus câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României şi Kinder Paleu câştigătoarea campionatului ediţia 2012-2013.
La finalul timpului regulamentar de joc primii au reuşit în final să câştige cu scorul de 2-1 (1-0).
A fost o partidă în care s-a jucat fotbal de calitate în unele momente dar nu a avut ritm deloc în alte momente semănând a meci de old-boys.
Cei din Hidişel, mult mai curajoşi şi cu o echipă mult mai bine sudată au controlat cu autoritate prima perioadă. Cuplu de la mijloc Fărcuţa – Bulz şi-au depăşit clar pe adversarii direcţi care nu se regăseau.
Dealtfel Răzvan Fărcuţa, un jucător capricios a fost de departe cel mai bun jucător de pe teren. El a reuşit să deschidă scorul atunci când Florin Neaga a centrat foarte bine de pe partea dreaptă, iar Fărcţa i-a luat faţa adversarului direct şi a punctat cu capul (1-0).
Din păcate pentru ei Paleul a făcut o primă repriză foarte modestă în care erau pur şi simplu de nerecunoscut. Ei puteau totuşi egala până la pauză prin Ştefan care a trimis cu capul în transversală în urma unui corner.
Partea a doua a debutat într-o uşoară notă de echilibru, Kinder-ul forţând mai mult pe partea dreaptă acolo unde Balea era un pericol permanent. Totuşi cei care înscris sunt băieţii lui Spiros, Făcuţa şutează violent de la mare distanţă, Gheţe respinge în faţă, de unde Agiurgioaiei îndeplineşte o simplă formalitatea (2-0).
Imediat după primirea celui de-al doilea gol Musznai schimbă ofensiv şi acest aspect dă rezultate. Emil Popa atacantul verzilor trece pe lângă gol şi el dar şi Hidişelul are o nouă ocazie irosită prosteşte.
În minutul 77 Emil Popa centrează de pe partea dreaptă, Ervin Kiss marchează cu capul dintre Pocean şi Ciuciuc (2-1).
Finalul a fost unul în care cei din Paleu au alergat după golul egalizator în timp ce adversarul a ştiut să gestioneze fragilul avantaj.
O idee bună a organizatorilor să dispute acest joc pe Stadionul Municipal, care a avut în tribune majoritatea oamenilor de sport din Bihor. imediat după terminarea partidei a avut loc festivitatea de premiere care a fost efectuată de Emerich Jenei, singurul antrenor român care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu o echipă românească.
Echipa învingătoare nu l-a avut pe banca tehnică pe antrenorul Adrian iova care nu s-a putut bucura alături de elevii săi, pentru că se află plecat la mare împreună cu familia.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)