Gluma se îngroaşă. A doua înfrângere pentru orădeni!

0
Posted August 29, 2013 by Lucian Popa in Baschet

atac

preluare csmoradea.ro

CSU Sibiu a învins pe CSM Oradea cu scorul de 83-82, în cel de-al doilea meci al zilei a doua la Memorialul Elemer Tordai.
Oradea a început cu Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară și Denison. Sibiu a intrat pe parchet cu Gruev, Ceskovic, Bojovic, Nelson și Lee.
Jocul a demarat sub semnul echilibrului, cu reușite de ambele părți. Subotic a înscris primul coș de trei puncte, după care, la o fază în care Denison și-a urmărit propria aruncare, acesta s-a ciocnit de Bojovic, care a suferit o puternică lovitură la cap. Jocul a fost întrerupr, sârbul având o rană deschisă în zona tâmplei. CSM-ul s-a desprins la 13-7, însă gazdele au replicat cu un parțial de 7-0 cu care au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Subotic reușește un coș cu fault, dar Austin răspunde cu o triplă. Secvența inaugurală s-a încheiat cu serviciul lui Nicoară pentru slam dunk-ul lui Țibîrnă. Cu acest coș Oradea conducea, scor 22-21, după zece minute de joc.
Dillon aduce primele patru puncte ale CSM-ului în actul al doilea, însă replica vine de la Calotă, autor al unui coș de trei puncte cu care Sibiul a trecut la conducere, scor 26-25. Dillon transformă de la mare distanță, însă Oradea nu strălucește sub panou. Lee înscrie în voi, fiind și faultat pe finalizare. De asemenea, fundașii au dificultăți în ambele faze ale jocului. Subotic și Markovic transformă din afara semicercului, dar Calotă, Gruev și Ceskovic marchează depășindu-și adversarul direct, iar oamenii mari nu au reușit să vină cu decizii inspirate în faza de apărare. Astfel, la jumătatea partidei, CSU Sibiu conducea cu scorul de 47-44.
Oradea începe cu Markovic, dar fără Popescu sau Franklin. În schimb, Calotă este pe aprchet pentru Sibiu. Denison înscrie primul coș al reprizei a doua, cu un procedeu de pivot, iar Subotic înscrie după blocajul lui Denison. Canadianul marchează de două ori consecutiv după pick and roll. Nelson răspunde cu o triplă și egalează la 54 în minutul 26. Denison iese după ce a comis a 4-a greșeală personală. Franklin revine pe parchet în minutul 28, tot atunci când revine și Lee la gazde. Fundașul american al CSM-ului comite a 4-a greșeală personală la câteva secunde după ce a revenit pe teren. Țibîrnă îi pasează lui Nicoară care punctează din trei secunde. Țibîrnă înscrie un coș și transformă libera suplimentară. Ceskovic răspunde cu o triplă. Sfertul 3 se termină cu acțiunea lui Dillon, încheiată de Nicoară. După 30 minute de joc scorul a fost de 63-59.
Markovic îl găsește pe Țibîrnă sub coș, iar acesta pctează. Pivotul orădenilor comite apoi două greșeli personale. El este schimbat, iar CSM-ul joacă cu Nicoară pe poziția 5. Markovic înscrie de la mare distanță. Dillon înscrie o liberă și duce scorul la 71-61 în minutul 33. Austin recuperează ofensiv și punctează. Gazdele transformă și pe contraatac, dar Franklin înscrie primul său coș. Ceskovic aduce trei puncte și strânge la 75-70 în minutul 35. Denison este descalificat pentru a 5-a greșeală personală. Ambele echipe sunt în penalizare, însă CSU Sibiu punctează și scorul devine 75-74. Markovic răspunde din zero grade, dar și gazdele reușesc același lucru. Calotă înscrie de la linia de pedeapsă și Sibiul preia conducerea cu trei minute înainte de final. Țibîrnă recuperează ofensiv și punctează. Sibiul revine la conducere după un contraatac. Franklin înscrie două libere și Oradea revine în avantaj la intrarea în ultimul minut. Sibiul cere timp de odihnă. Lee îl bate pe Nicoară și punctează. Achim cere timp de odihnă cu 13 secunde înainte de final. Franklin ratează aruncarea decisivă și CSU Sibiu învinge cu scorul de 83-82.
Titus Nicoară a fost principalul marcator al CSM-ului cu 16 puncte. Alți cinci jucători ai roș-albaștrilor au trecut de borna 10.
foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)