Orădenii au cedat în primul meci de la Sibiu

0
Posted August 28, 2013 by Lucian Popa in Baschet

atac

preluare csmoradea.ro

U Mobitelco Cluj a depășit pe CSM Oradea, scor 76-70, în meciul de deschidere al Memorialului Elemer Tordai de la Sibiu. Partida a avut loc în cursul serii de miercuri (28.08), cu începere de la ora 17:00.
Clujul a început cu Cuic, Hargrove, Kuburovic, Silvășan și Baciu, iar Oradea cu Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară și Denison.
Partida a demarat mai bine pentru U Mobitelco care s-a desprins la 7-2, însă bihorenii au revenit, preluând conducere pentru prima dată la 11-10, prin coșul lui Denison. La interior a fost un duel interesant între pivoți, Baciu fiind precis la finalizare, iar Denison omniprezent la recuperare. Orădenii au fost neglijenți în posesia mingii, dar au rămas la conducer. Secvența inaugurală s-a terminat cu reușita pe sirenă a Clujului, scor 20-20.
Franklin finalizează spectaculos o pătrundere prin evitarea inelului, dar Clujul răspunde c mai multe reușite de la distanță. De asemenea, CSM-ul este sancționat cu fault antisportiv. Se merge cap la cap până la 34-34. În pofida faptului că Cuic a comis a 3-a greșeală personală în această perioadă de joc, U Mobitelco se desprinde pe filiera Cuic la serviciu, Medvedj la finalizare. La jumătatea meciului scorul era de 41-37 în favoarea Clujului.
Ambele echipe încep repriza a doua cu formule identice celor de la startul partidei. Baciu recuperează ofensiv și punctează. În apărare clujenii optează să se apere zonă încă de la primul meci de verificare. Astfel, ambele echipe au greutăți în a-și testa potențialul din punct de vedere individual. Silvășan comite greșeală antisportivă, însă adversarul are mari dificultăți la linia de pedeapsă. Oradea termină actul al 3-lea cu un prațial de 8-3, însă tot Clujul conducea, scor 58-56.
Franklin înscrie din afara semicercului la prima posesie din sfertul decisiv și Oradea conduce pentru ultima dată în această partidă. Cuic îl găsește din nou pe Medvedj, iar Hargrove înscrie șase puncte consecutive pentru a duce scorul la 69-61 în minutul 35. Clujul comite primul fault de joc al secvenței în minutul 5. Oradea continuă să fie neglijentă la posesie, în încercarea de a accelera ritmul de joc, lucru pe care nu l-a putut controla. Silvășan înscrie trei puncte și diferența trece de zece puncte. Pe final Oradea are decizii mai bune și înjumătățește handicapul, dar Cuic ține mingea pe ultima posesie și meciul se încheie cu scorul de 76-70.
U Mobitelco a avut cinci jucători cu peste 10 puncte, cei mai buni fiind Kuburovic și Baciu, autori a câte 14 puncte. În replică, Oradea a avut tot cinci jucători cu peste 10 puncte. Cel mai bun finalizator a fost Subotic cu 16.
Elevii lui Cristian Achim au fost superiori la recuperare, însă au fost impreciși la finalizare, procentajul de 50% la aruncările de două puncte fiind destul de modest. De asemenea, CSM-ul a pierdut mingea de 20 ori pe parcursul acestui meci și a terminat cu 56% la linia de pedeapsă.
Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)