Rivalitate, în nici un caz: Prietenie

0
Posted August 18, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

027

de Lucian Popa

În urmă cu 23 de ani la Campionatele Mondiale de fotbal din Italia 1990, România îl avea pe banca tehnică pe Emerich Jenei (foto alături de Dumitru Voloşeniuc). Din lotul de jucători făcea parte şi orădeanul Jolt Muzsnai. Din păcate pentru el nu a bifat nici măcar un minut. Asta … dar a fost acolo.
Anii au trecut şi cei doi şi-au clădit cariere ca antrenori. Emerich Jenei a rămas încă în viaţă singurul antrenor român care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în mai 1986 cu o echipă românească, Steaua Bucureşti. Muzsnai Jolt a câştigat Cupa României şi Campionatul Naţional cu CFR Cluj-Napoca.
La evenimentul fotbalist al anului din urmă cu puţin timp de pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea cei doi au fost rivali. Doar pe banca tehnică… în viaţa de zi cu zi nu se întâmplă aşa.

038

Munca lui Muzsnai Jolt (foto alături de Alexandru Gherghely) este apreciată de cunoscători. Dar printre ei se află şi Emerich Jenei. Chiar dacă mai nou Muzsnai antrenează în Liga a IV-a la Paleu şi a ratat două promovări consecutive, deocamdată echipa practică un fotbal frumos. Poate nu tot timpul eficient.
Dar are mereu curaj. A jucat permanent ofensiv cel puţin în Liga a IV-a Bihor unde a organizat de la un capăt la celălalt un program de pregătire şi două campionate.
Cei doi nu au ajuns să fie rivali. Sunt prieteni şi vor rămâne mereu aşa. Drumurile lor se vor uni mereu atunci când vorbim de fotbal şi atunci când vor să găsească un loc şi anume pe banca tehnică.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)