Calificarea, în mare parte deja rezolvată

0
Posted September 21, 2013 by Lucian Popa in Baschet

010

Lucian Popa

Sâmbătă seara CSM Oradea a făcut un pas mare spre turul secund al Cupei României la baschet masculin, ediţia 2013-2014.
Gruparea bihoreană a obţinut un succes convingător cu scorul de 81-53 (19-8, 19-20, 29-4, 14-21) în faţa celor de la Concordia Chiajna, nou promovaţi în Liga Naţională.
A fost o bună repetiţie în vederea viitoarelor partide ce vor urma, care se anunţă încă de pe acum extrem de interesante.
Aşa cum ne-am obişnuit o nouă personalitate importantă a judeţului şi a ţării, şi anume Emerich Jenei singurul antrenor român care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu o echipă românească Steaua Bucureşti în 1986 a aruncat lovitura de începere. Acesta a văzut meciul alături de soţia sa (foto).
Debutul a fost unul cu ratări de ambele părţi, concentrarea fiind mai redusă în ambele echipe. Dillon reuşeşte să „spargă gheaţa” după aproape trei minute, el fiind artizanul orădenilor. Oaspeţii nu dau impresia că pot fi depăşiţi aşa uşor şi menţin un ritm ridicat, cu menţiunea că se descurcă foarte bine sub panoul advers.
Oradea pune presiune pe adversar şi acesta greşeşte iar Subotic marchează fără probleme. Gazdele se dezlănţuie şi dau drumul la spectacol, Nicoară punctează inteligent iar Denison îşi depăşeşte adversarul direct. Sfertul se încheie în aplauzele spectatorilor, Cristian Achim menţinând formula de bază pe pachet.
Ultimele secunde se încheie cu numeroase schimbări în tabăra orădeană pentru a nu acumula jucătorii importanţi greşeli personale. Scor după primul sfert 19-8.
După ce oaspeţii marchează primele puncte în sfertul secund, îşi face apariţia în echipa bihoreană Ţibîrnă şi Markovic. Acesta din urmă este eficient el marcând lejer de trei puncte.
În mai puţin de trei minute jucate Comagic comite două greşeli personale, iar oaspeţii domină clar la recuperările ofensive. De altfel ei au dat o replică foarte bună în acest sfert.
După un sleam-dunk de senzaţie a lui Dillon, între-o formă de zile mari, vizitatorii solicită timp de odihnă.
Jocul gazdelor scade în intensitate, Markovic forţează dar ratează, iar Cristian Achim solicită şi el timp de odihnă pentru a mai aranja un pic jocul haotic.
Titus Nicoară finalizează după o recuperare ofensivă iar Subotic îşi face din nou treaba cât mai bine. Ţibîrbă are şansa coşului dar ratează singur de sub panoul advers. La pauza mare Oradea are un avantaj de zece puncte 38-28.

011

Sfertul al treilea, sfertul perfect
De la cabine parcă pe parchet apar alte două echipe. Baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede îşi iau în serios rolul de favoriţi şi fac o apărare extrem, de exactă. Oaspeţii au probleme. După patru minute scorul era 10-2 la sfert. Oradea continuă să-şi îmbunătăţească jocul iar punctul forte, apărarea îşi face pe deplin datoria. Cinci-ul de bază oferă spectacol sub panoul advers, iar în apărare sunt extrem de exacţi. Rezultatul 29-4 după numai 10 minute. A fost punctul culminant al jocului şi al echipei bihorene. Aproape diferenţă 30 de puncte pe tabelă.
Urmează ultimul sfert. Achim oferă minute jucătorilor utilizaţi mai puţin printre care Markovic, Popescu, sau Comagic. Apare pe parchet şi paşca uşor nesigur.
Oaspeţii prind curaj şi domină meciul. Vasile Ştefan marchează de trei puncte, Markovic îl imită imediat. Comagic faultează inutil, iar greşelile individuale sunt în ambele tabere. Partida nu mai are acelaşi ritm iar Frankin caută mereu soluţia pentru coechipieri.
Finalul este unul în care oaspeţii încearcă să reducă din diferenţă iar gazdele par să fii mulţumite cu diferenţa de pe tabela nouă, inaugurată la acest meci.
CSM Oradea: Comagic 4 puncte, Markovic 6, Dillon 20, Subotic 9, Paşca 1, Nicoară 13, Denison 9, Ţibîrnă 7, Franklin 12. Antrenor: Cristian Achim.
Remarcaţii oaspeţilor: Miceta 12 puncte, Vasile Ştefan 10 şi Fekete 9.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)