Campionatele Balcanice şi cele naţionale de semimaraton la ora startului

0
Posted September 12, 2013 by Lucian Popa in Atletism

004

Lucian Popa

Sala Forum a Hotelului „Continental” din Oradea a fost gazda joi după-amiază, unei conferinţe de presă cu o temă atletică şi anume Campionatele Balcanice şi naţionale de semimaraton.
Au fost prezenţi Ovidiu Mureşan viceprimar al municipiului Oradea, Sorin Buhaş director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor, Nicolae Curta secretar al Federaţiei Române de Atletism (FRA), Virgil Preda preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor şi Ioan Gură din cadrul FRA (foto).
Campionatul Balcanic de semimaraton, ediția a doua (seniori, masculin și feminin, câte un reprezentant de țară pe distanța de 21,097 km), este organizat de către Federația Română de Atletism, în colaborare cu Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, Primăria Oradea, Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor și Asociația Județeană de Atletism Bihor. Competiția se va desfășura împreună cu Campionatul Național rezervat acestei “specialități” atletice (seniori, tineret, juniori 1, plus clasament pe echipe). Crișului Repede, mai multe clădiri reprezentative – monumente istorice pot admirate cu această ocazie, astfel că acest eveniment sportiv este și un bun prilej de promovare turistică a municipiului Oradea.
În primul rând duminică începând cu ora 9,55 se va da startul la cea de-a doua ediţie a Campionatelor Balcanice de semimaraton pentru seniori şi senioare. Şi-au anunţat participarea sportivi din opt ţări Albania, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, Serbia, Turcia şi binenţeles România.
Ţara noastră va fi reprezentată de doi sportivi Elena Moagă de la Pandurii Târgu Jiu şi Nicoale Soare de la CSU Bacău. Regulamentul de desfăşurare al competiţiei permite ca doar un sigur sportiv la feminin şi masculin să fie prezent la start.

afis

De al ora 10,00 va avea loc startul în cadrul întrecerii a Campionatelor Naţionale de semimaraton seniori, tineret şi juniori dar şi a cursei din cadrul Oradea Running City Day.
De menţionat faptul că faţă de alte competiţii FRA prin Sandu ion preşedinte a anunţat că va oferii o serie de sume importante câştigătorilor la balcaniadă şi anume 1 000 euro loc I, 700 euro loc II şi 300 euro loc III. Şi la naţionale sumele nu sunt de neglijat şi anume 2 000 ron loc I, 1 500 ron loc II, 1 000 ron loc III, 500 ron loc IV şi 300 ron loc V.
Ovidiu Mureşan a ţinut să remarce implicarea autorităţilor locale în ceea ce priveşte organizarea unei astfel de competiţii care face o imagine bună municipiului Oradea şi totodată judeţului Bihor.
De asemenea Sorin Buhaş a anunţat că este cea mai importantă întrecere din acest an pentru DJST Bihor şi speră la o reuşită a acesteia.
Sandu Ion şi-a anunţat prezenta la start şi în funcţie de rezultatul organizării din acest an este posibil ca şi anul următor Campionatele Balcanice să aibă loc tot la Oradea, deoarece au fost alocate României.
Până atunci în 15 noiembrie va avea loc Cupa României la cros în Băile-Felix.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)