CSM Oradea, demonstraţie de forţă la Memorialul „Antonio Alexe”

2
Posted September 8, 2013 by Lucian Popa in Baschet

100_3423

Lucian Popa

Chiar dacă sunt doar jocuri amicale putem spune că Oradea a mai câştigat o echipă, după cea de polo. Aşa cum anticipam secţia de baschet masculin a CSM Oradea a câştigat fără nici un fel de probleme a patra ediţie a luat a Memorialului „Antonio Alexe” la baschet masculin. Bihorenii au reuşit o victorie normală cu scorul de 94-57 (30-15, 17-14, 26-24, 21-14) în faţa celor de la Marso NYKK Nyiregyhaza. A fost un joc dominat clar de bihorenii care nu au făcut mare risipă de efort în a se impune.

100_3420

La o primă concluzie faţă de anul precedent echipa bihoreană este mult mai bună şi mult mai eficientă. Au venit jucători foarte buni ca Subotic, Denison sau Markovic câştiguri clare şi doi români de valoare Nicoară şi Popescu un jucător util şi extrem de agil. Echipa din municipiul de pe Crişul Repede are un plus la capitolul eficienţă, inclusiv Ţibîrnă fiind un jucător mult mai inteligent care pare că şi-a rezolvat „problema liberelor”, el arând mult mai mult cald şi precizie.
Franklin (foto) şi Comagic în nota obişnuită cu multe realizări şi multe pase extrem de utile pentru colegi, iar câştig imens, menţinerea la Oradea a lui Daniel Dillon, de departe unul dintre cei mai rapizi (alături de Rahier) jucători care au jucat pentru Oradea.
Fără doar şi poate că la această oră CSM Oradea este pregătită pentru startul întreceri interne, singura necunoscută sau mai bine spus o nouă provocare va fi Cupele Europene.

100_3425

Nu va fi deloc uşor în compania unor adversari de calibru cu bugete enorme ca Samara sau Gaziantep. Dar putem spera să învingem în dublă manşă pe Atomeromu din Ungaria, primul meci în ţara vecină.
Imediat după terminarea ultimului joc de la Memorialul „Antonio Alexe” a avut loc o scurtă festivitate de premiere. Astfel coşgheterul întrecerii a fost Jonan Kemp (foto) de la Albacomp Fehervar în timp ce MVP-ul întrecerii a fost declarat absolut normal Vujadin Subotic, 32 de ani extremă 1,97 înălţime şi 87 kilograme acesta şi-a demonstrat încă de la primele apariţii clasa el marcând meci de meci peste 14 puncte pentru echipa lui.
Aşadar pe locul al patrulea echipa Marso NYKK Nyiregyhaza, locul al treilea Albacomp Fehervar, locul secund BC Mureşul Târgu Mureş o echipă cu potenţial şi prima poziţie normală CSM Oradea.
O dată cu retragerea celor de la CSŞ Giurgiu din Liga Naţională Federaţia Română de Baschet a decis să modifice sistemul competiţional stabilit deocamdată.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    liviu

    corectura: Jonan Kemp este jucatorul celor de la Albacomp Fehervar

Adauga un comentariu


(obligatoriu)