CSM-ul se califică în turul secund al Cupei României. Urmează mult mai greu cu Clujul

0
Posted September 27, 2013 by Lucian Popa in Baschet

atac

Lucian Popa

Vineri seara, la Chiajna , avut loc partida retur dintre echipa locală Concordia şi CSM , joc în cadrul primului tur al Cupei României la baschet masculin. În tur la Oradea, gazdele s-au impus cu scorul de 81-53. Şi de astă dată baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au reuşit să se impună cu scorul de 73-89 (23-22, 21-25, 17-23, 12-19)
A fost un joc modest între două echipe care au încercat să joace în special ofensiv, neglijând în multe momente apărarea.
Partida a început cu un capac de senzaţie a lui Denison, pentru ca gazdele să marcheze prin Vasile Ştefan. Subotic şi Dillon marchează primele puncte pentru orădeni iar Denison măreşte diferenţa. După trei minute gazdele aveau deja cinci punte avans, dar gazdele revin din nou pe tabelă 9-11 dar acelaşi Denison transformă două libere.
Nivelul partidei este ridicat şi gazdele egalează la 13. Ei prind curaj şi au un avans pe patru puncte ceea ce îl obligă pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Oaspeţii traversează o perioadă mai modestă cu o apărare mai slabă. Denison finalizând uşor iar Subotic marchează de trei puncte. Organizatorii se menţine în atac dar ratează foarte mut. După primul sfert gazdele au un punct avans 23-22.
Paşca marchează primele puncte în sfertul al doilea iar Franklin pierde balonul din dribling. Petrovic marchează pentru alb-verzi, dar din nou iese la rampă valoarea lui Subotic care traversează momente incredibile cu cinci puncte în 25 de secunde. Ţibîrnă ezită să arunce, iar Popescu este depăşit în apărare. Echilibrul se menţine constant, Markovic faultează inutil sub propriul panou.
Dani Popescu deschide spectacolul, prima dată marchează de trei puncte după aceea pasează ideal pentru Ţibîrnă. Ambele formaţii pun un accent mai slab pe apărare iar în atac Dillone este greu de oprit. După ce Dillon marchează de trei puncte, Vuletic îl imită, scor la pauza mare 44-47.
Imediat după pauză baschetbaliştii orădeni îşi iau în serios rolul de favoriţi şi demonstrează că pot mult mai mult decât în rima parte. Dillon continuă să marcheze constant, Franklin interceptează şi în scrie iar Denison „pune” o diferenţă de 12 puncte 49-61. Diferenţa în favoarea oaspeţilor continuă să crească Nicoară marchează şi el de trei puncte, Petrovic ratează iar Buletic interceptează şi înscrie.
Mihai reuşeşte o intercepţie sub panoul advers din faţa lui Denison şi marchează. Partida are ritm dar nu se pune accent pe apărare. Lucik marchează de lângă Nicoară, iar Denison faultează inteligent. Aşadar după trei sferturi de joc scorul era 61-70.
Urmează ultimul sfert. Dillon este căpăcit iar Petrovic marceahză de trei puncte. Ţibîrnă punctează din pasa lui Franklin, dar Petrovic este de neoprit. Chiajna se ţine bine în spatele orădenilor, iar Nicoară este penalizat cu fault în atac. Achim solicită timp de odihnă iar Ştefan marchează doar o singură liberă scor 69-73. Markovic aduce liniştea după trei puncte, Subotic pătrunde dar nu marchează iar Ţibîrnă marchează printr-un sleam-dunk de senzaţie. Diferenţa se menţine constantă în favoarea roş-albaştrilor care au scăzut ritmul în timp ce Nicoară punctează din nou din aceeaşi poziţie de trei puncte. Apare pe teren şi Hora. Ţibîrnă marchează pe pătrundere, dar ratează libera suplimentară.
Aşadar calificare fără probleme pentru orădeni care se pregătesc de un test extrem de dificil cu U Mobitelco Cluj-Napoca, miercuri dfe la ora 19,00 la Oradea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)