EXCLUSIV: Nicolae Soare câştigă Campionatele Balcanice de la Oradea!!!

1
Posted September 15, 2013 by Lucian Popa in Atletism
Ciao restaurant - pizzerie

start

Lucian Popa

Soare frumos…, lume multă şi voie bună. Acestea au fost „datele problemei” privind ediţia a III-a a Oradea Running City Day, dar şi ediţia secundă a Campionatelor Balcanice de semimaraton.
Duminică, zona centrală a municipiului Oradea a fost întreruptă circulaţiei, şi deschisă oficial întrecerii sportive. Campionatul Balcanic de semimaraton, câte un reprezentant de țară pe distanța de 21,097 km), a fost organizat de către Federația Română de Atletism, în colaborare cu Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, Primăria Municipiului Oradea, Clubul Sportiv Xterra Oradea, Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor și Asociația Județeană de Atletism Bihor.
Aşadar de la ora 9,55 s-a dat startul la Campionatele Balcanice şi naţionale de semimaraton, pentru ca de la ora 10,00 să se de-a cel de-al doilea start al curselor rezervate amatorilor.
Onoarea de a da startul i-a revenit lui Ilie Bolojan (foto) primar al municipiului Oradea, cel care asistat de Sandu Ion preşedintele Federaţiei Române de Atletism au efectuat festivitatea de deschidere.

bolo

Cursa rezervată profesioniştilor a fost câştigată spre bucuria tuturor de un român, şi anume Nicolae Soare (foto) de la CSU Bacău, cel care cu timpul de 1:04,26 a stabilit cea mai bună performanţă în balcani. La feminin aşa cum era de aşteptat Jevtic Olveira din Serbia avea să câştige cursa feminină cu 1:14,44.
Dacă Nicolae Soare a devenit automat atât campion balcanic cât şi campion naţional, la feminin campioană naţională avea să fie declarată Liana Maria Danci, cea care a avut cea mai bună clasare dintre sportivele noastre la seniori.
Colega acesteia Elena Moagă de la Pandurii Târgu Jiu a cucerit medalia de bronz la balcaniadă cu argintul al naţionale.
Imediat după terminarea curselor a avut loc festivitatea de premiere care a fost efectuată de Traian Badea vicepreşedintele FRA, alături de Ovidiu Mureşan viceprimar al municipiului Oradea, Ionel Bungău (foto) director al CS Crişul Oradea şi Dan Matei, director al LPS „Bihorul” Oradea.

022

Nu trebuie omise nici valoarea premiilor adică 4 000 euro la balcaniadă, şi 106 000 ron la Campionatele Naţionale.
Atât Traian Badea cât şi Nicolae Curta secretar în cadrul FRA au lăudat modul de organizare al întrecerii dar şi rezultatele unele foarte bune, în special a lui Soare cel care a stabilit cea mai bună performanţă în acest an. De asemenea a fost stabilit un nou record naţional de tineret, pentru care traseul a mai fost măsurat o dată.

soare

La capitolul exemle pozitive trebuie să-i remarcăm pe Florin Birta director al CSM Oradea care a concurat şi el, Jolt Gyongyossi antrenor federal, şi el printre participanţi, Călin Cheregi antrenor secund al celor de la FC Bihor sau jurnalistul Dan Olteanu, cel care s-a descurcat foarte bine.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariuAdauga un comentariu


(obligatoriu)