EXCLUSIV: Oradea City Running Day în paralel cu Campionatele Balcanice şi cele naţionale

0
Posted September 5, 2013 by Lucian Popa in Atletism
Ciao restaurant - pizzerie

005

Lucian Popa

Pentru cei mai mulţi dintre noi data de 15 septembrie este o dată la care începe şcoala. Şi în 2013 acest lucru se va întâmpla, dar cu o zi întârziere. Dar în sport data de 15 septembrie va fi una în care se va organiza unul dintre cele mai importante evenimente sportive în municipiul Oradea.
Hotel Hilton din Oradea a găzduit joi după-amiaza conferinţa de presă oficială a Oradea Running City Day, ediţia a III-a. Au fost prezenţi Ovidiu Mureşan viceprimar al municipiului Oradea, Ionel Bungău director al CS Crişul Oradea Sorin Buhaş şi Iosif Korodi director şi respectiv inspector de specialitate ai direcţiei Judeţene pentru sport şi Tineret bihor şi Deme Molnar organizatorul evenimentului (foto).
În primul rând cel mai aşteptat eveniment este Campionatul Balcanic de atletism pentru juniori, tineret şi seniori atât la individual cât şi la echipe. În paralel va avea loc şi Campionatele naţionale ale aceleiaşi categorii de vârstă.
Competiţia este organizată de către Federația Română de Atletism, în colaborare cu Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, Primăria municipiului Oradea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor și Asociația Județeană de Atletism Bihor.
Şi-au anunţat participarea sportivi din Albania, Bulgaria, Croația, Macedonia, Moldova, Serbia, Turcia și, normal, România. La inițiativa președintelul FRA, Sandu Ion, se vor aloca următoarele premii la masculin și feminin: Locul I – 1000 de euro, locul II – 700 de euro, locul III – 300 de euro.
Aşadar vor avea loc trei curse, cursa competitivă (ora 10,00) pentru amatori şi profesionişti 21 kilometri, sau semimaartonul individual şi pe echipe la amatori şi semimaraton ştafetă, cursa necompetitivă 5 kilometri doar pentru amatori şi cursa copiilor 1 kilometru (ora 13,15).
Dacă sportivii profesionişti se vor înscrie în baza legitimaţiei, amatorii sunt obligaţi să achite diferite taxe în funcţie de cursa la care iau startul dar şi să semneze o declaraţie pe propria răspundere prin care sunt direct responsabili pentru nedoritele accidentări.
Traseul va fi unul la fel ca şi la anii precedenţi şi anume: START: Piaţa Ferdinand – Podul Ferdinand, Strada Pincipatele Unite – aleea de pe malul Crişului Repede (partea stângă) – Podul Sovata – aleea de pe malul Crişului Repede (partea dreaptă) – Strada Emilian Mircea Chitui – Strada Malului – Strada Ady Endre – Strada Patrioţilor – Strada Moascovei – Strada Madach Imre – Strada Iosif Vulcan – Piaţa Ferdinand: SOSIRE.
De menţionat că sâmbătă 7 septembrie începând cu ora 10,00 va avea loc antrenamentul oficial pe traseul stabilit.
Toţi concurenţii în afara copiilor vor achita o taxă de participare cuprinsă între 15 şi 20 de euro.
Din aceştia bani se vor oferii o serie de premii importante în numerar.
Deja s-au înscris un număr de 350 atleţi din şase ţări Ungaria, Germania, Franţa, Italia, India şi binenţeles România.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)