Marius Vizer, preşedinte SportAccord: „Vreau să menţin legătura cu familia olimpică!

0
Posted September 19, 2013 by Lucian Popa in Altele sporturi

vizer.jpg

preluare sportrevolution.ro

Ales în funcţia de preşedinte al SportAccord pentru următorii patru ani, românul Marius Vizer a vorbit despre planurile sale în calitate de şef al sportului mondial. Chiar dacă a devenit preşedintele SportAccord, Vizer va conduce în continuare Federaţia Internaţională de Judo şi se va preocupa să menţină o relaţie cordială cu marea familie olimpică. Putere, performanţă, prestigiu. Această formulă se pliază perfect pe cariera lui Marius Vizer, românul cu cea mai înaltă funcţie de conducere din sportul mondial, care şi-a propus pentru următorii patru ani să reformeze întregul sistem sportiv global.

S.R.: Domnule preşedinte, federaţiile neolimpice, membre ale SportAccord, văd în alegerea dumneavoastră oportunitatea de a se dezvolta foarte mult din toate punctele de vedere (economic, marketing, meditizare, competional etc). Ce susţinere vor avea aceste federaţii din partea dumneavoastră?

M.V.: Vor avea o susţinere directă din momentul participării la evenimentul pe care îl propun, Campionatele Mondiale Reunite şi vor beneficia de dividende, la fel ca şi Federaţiile Internaţionale Olimpice.

S.R.: Odată cu dorinţa de afirmare şi dezvoltare a federaţiilor neolimpice, alte federaţii de acest tip vor dori să intre în SportAccord. Care vor fi criteriile de selecţie ale acestora?

M.V.: Statutul SportAccord stipulează foarte clar condiţiile de selecţie ale federaţiilor internaţionale interesate să se alăture organizaţiei. Noi membri pot fi doar federaţiile care întrunesc aceste condiţii.

S.R.: După alegerea dumneavoastră, au apărut mai multe articole în presă interationala în care se scria că CIO se teme ca SportAccord va deveni o instituţie mult mai puternică, mult mai influentă şi mai populară. Dumneavoastră ce părere aveţi despre această ipoteză, este veridică?

M.V.: Rolul meu de Preşedinte al SportAccord este să reformez SportAccord în toate sectoarele şi să sigur prosperitatea, promoţia şi strategia de dezvoltare în conformitate cu necesităţile actuale ale sportivilor şi trendul de dezvoltare al societăţii.

S.R.: Acum, că aţi devenit preşedinte al SportAccord, ce se va întâmpla cu Federaţia Internaţională de Judo? Pe mâinile cui va rămâne? Cât de implicat veţi mai fi în destinele acesteia?

M.V.: Ca Preşedinte al SportAccord este foarte important ca prin preşedenţia Federaţiei Internaţionale de Judo să menţin legătură cu familia olimpică şi federaţiile internaţionale olimpice; vă asigur că voi avea energia necesară să asigur în condiţii optime proiectul de dezvoltare continuă a judo-ului.

S.R.: În cadrul FIJ aţi avut o echipă extraordinară, cu care aţi lucrat exemplar. Această echipă se va regăsi şi în structura de conducere a SportAccord?

M.V.: Bineînţeles, doresc să fiu înconjurat şi în SportAccord de oameni profesionişti şi ca primă mutare, Vlad Marinescu, fost Director al Biroului Prezidenţial al FIJ, a devenit Director General al SportAccord.

S.R.: Ce şanse există ca sporturile neolimpice să aibă propria Olimpiadă, aşa cum se întâmplă în cazul Jocurilor Olimpice?

M.V.: Acesta este proiectul meu de bază, Campionatele Mondiale Reunite, pe care vreau să îl materializez în 2017; desigur succesul acestuia depinde de susţinerea şi implicarea în unanimitate a federaţiilor internaţionale.

S.R.: O curăţenie generală trebuie făcută şi în sportul românesc. Vă veţi implica în această acţiune?

M.V.: Datorită faptului că nu deţin vreo funcţie oficială în sportul românesc, decât cea de Preşedinte Onorific al Federaţiei Române de Judo, şi sportul românesc va beneficia alături de sporturile tuturor naţiunilor implicate în succesele SportAccord. Din afară nu mă pot implica direct în procesul de reformare sau de dezvoltare a sportului românesc.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)