Optimism moderat înaintea startului de sezon

0
Posted September 18, 2013 by Lucian Popa in Baschet

008

Lucian Popa

Arena „Antonio Alexe” din Oradea a găzduit miercuri după-amiază conferinţa de presă înaintea startului de sezon al secţiei de baschet masculin a CSM Oradea. Gruparea bihoreană va disputa sâmbătă începând cu ora 19,00 primul meci oficial al sezonului 2013-2014, în cadrul manşei tur a Cupei României, cu Concordia Chiajna.
Cristian Achim antrenorul principal al echipei şi Williams Franklin noul căpitan al echipei (foto) au fost prezenţi la conferinţă.
Achim a recunoscut că a avut dificultăţi în a pregăti cât mai bine startul de sezon în condiţiile în care unii jucători au lipsit de la perioada de cantonament.
Dacă fizic bihorenii stau bine pentru omogenizarea noilor jucători mai e nevoie de timp, iar programul schimbat al întrecerii i-a dezavantajat pe undeva.
„Au venit o serie de jucători noi care s-au pregătit bine dar au nevoie de timp pentru a ajunge tactic unde dorim noi. Ne-au lipsit jucătorii în cantonament ceea ce a avut un impact negativ asupra perioadei de pregătire, dar impact pozitiv asupra clubului. Su nu uităm că Bogdan Ţibîrnă a fost şi la Campionatele Mondiale Universitare dar şi la acţiunea lotului naţional. E normal pe undeva ei să acuze o stare de oboseală iar forma sportivă a lor să fie diferită. Sper ca în cel mai scurt timp să ajungem la un numitor comun” declara Cristian Achim.
La rândul său Williams Franklin avea să spună: „Este un plus pentru Oradea că avem o viteză de joc mai mare faţă de sezonul trecut. Dacă echipa poate să ţină ritmul şi să nu greşească atunci e bine pentru că nu multe echipe adoptă acest sistem. Apărarea are potenţial, poate mai mult şi dă încredere jucătorilor. Individual jucătorii dau randament bun dar contează foarte mult să jucăm ca şi o adevărată echipă. Am o responsabilitate în plus, vorbesc mai mult cu jucătorii şi dacă nu evoluez eu bine atunci îi ajut pe ei să joace cât mai bine. Avem o tactică de respectat şi trebuie să facem totul pentru a câştiga cât mai multe meciuri”.

001

Întrebat de obiectivele echipei în viitorul sezon Achim avea să spună: „În campionat avem ca obiectiv locurile 1-4, pentru ca în Cupa României şi Cupele Europene să avem obiectivul să ajungem cât mai departe. Trebuie să încercăm să scoatem randamentul maxim din fiecare jucători. Nu ne vom menaja în nici un meci indiferent unde vom juca. Va fi foarte greu pentru că de-a lungul anilor toate echipele româneşti care au jucat în Cupele Europene au avut probleme. Sperăm ca noi să nu avem. Noua tragere la sorţi ne-a dat puţin peste cap planurile dar vom încerca să dăm randamentul maxim”.
Referitor la jocul de sâmbătă, CSM Oradea va încerca să-şi impună jocul bazat pe o apărare agresivă şi exactă şi cu siguranţă că va porni din postura de favoriţi.
Despre adversar se ştiu mult prea puţin lucruri dar cum se joacă în două manşe (tur-retur), Oradea poate trece fără probleme de adversarul din Chiajna.
Într-o altă ordine de idei au început lucrările de montare a noii tabele de marcaj (foto) la Arena „Antonio Alexe” care va fi inaugurată cu ocazia meciului de sâmbătă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)