Prima impresie: Pozitivă

0
Posted September 6, 2013 by Lucian Popa in Baschet

atac

Lucian Popa

CSM Oradea a debutat cu o victorie convingătoare în meciul de debut al ediţei a IV-a a Memorialului „Antonio Alexe” la baschet masculin. Localnicii s-au impus cu scorul de 87-77 (20-16, 24-17, 23-15, 20-29) în faţa celor de la ALBA Fehervar, nimeni alta decât campioana Ungariei şi deţinătoarea Cupei.
Spectacolul a început cu minute bune înainte de start atunci când fiecare jucător în partea a fost prezentat publicului numeros. Aşa cum era normal cei mai aplaudaţi au fost Titus Nicoară revenit la Oradea, Daniel Dillon un jucător exponenţial şi Wiliams Franklin, căpitanul echipei. Binenţeles Cristian Achim a fost ovaţionat îndelung.
Revenind la meci, Oradea a început în formula Comagic, Dillon, Subotic, Franklin, Denison. Primele minute s-au desfăşurat sub semnul ineficacităţii, ambele echipe ratând aruncări simple. Comagic „sparge” gheaţa şi-şi duce echipa în avantaj. Dillon şi Subotic marchează de la libere şi după mai puţin de patru minute de joc oaspeţii acumulaseră deja patru greşeli de echipă. Diferenţa în favoarea orădenilor crete constant ajungând la 12-5 sau 15-9. Subotic îi lasă locul lui Markovic, iar Comagic este chemat şi el pe bancă. Paşca face trei greşeli, lucru nemaiîntâlnit.
Maghiarii încep un sistem defensiv în terenul advers, tactică sinucigaşă, Oradea se descurcă foarte bine contracarând jocul acestora. Markovic este exact la libere, iar Pop îşi face debutul el având o evoluţie bun în defensivă.
Ţibîrnă apare şi el pe parchet în locul mobilului Denison, un câştig clar.
Sfertul al doilea începe cu o schemă nouă, Denison blochează foarte bine pentru Markovic care nu ratează. Apare pe teren şi „vitezomanul” Popescu, în timp ce oaspeţii revin în joc datorită unor acţiuni individuale a lui Kemp sau Moore. Aceştia revin la un singur punct 23-22. Ţibîrnă marchează de trei puncte şi Dillon îşi intră în mână. Australianul este de neoprit iar acţiunile sale ridică tribunele în picioare: coş cu fault. Punctul forte al bihorenilor şi anume apărarea este cea dorită. Maghiarii au probleme serioase iar după reuşita lui Markovic roş-albaştri se distanţează la unsprezece lungimi 44-33. Sfertul se încheie cu un avantaj pentru noi.

009

Urmează sfertul al treilea în care oaspeţii încep mult mai bine şi par să reintre în joc. Ei recuperează cu uşurinţă balonul şi pornesc din nou la atac încrezători. Comagic însă readuce lucrurile la normal, coş cu fault transformat. Subotic un jucător dealtfel indispensabil, îşi arată pentru prima dată clasa, fentează inteligent şi înscrie de lângă doi adversari. Dillon este imperial şi-şi depăşeşte clar adversarii la fiecare fază, Franklin pasează pe la spate iar spectacolul este la el acasă. Lunetistul Markovic se remarcă din nou la fel ca şi Franklin care marchează şi el de la mare distanţă. Oradea îşi arată disponibilitatea la efort. Carlos Frade antrenorul maghiarilor schimbă mereu dar rezultatele nu sunt cele aşteptate.
Înaintea ultimului sfert gazdele au o diferenţă liniştitoare ceea ce le oferă o oarecare linişte şi siguranţă. Ţibîrnă marchează libera suplimentară, iar Popescu interceptează în taranul advers.
Din nou cei de la Fehervar se află în penalitate după doar trei minute de joc. Ţibîrnă mult mai precis la libere îşi face treaba iar Subotic este o clasă peste toţi cei de pe parchet. Oradea ajunge la o diferenţă incredibilă de aproape 20 de puncte. Aşa cum era normal în echipa noastră apar Paşca, Hora sau Pop iar diferenţa scade constant. Meciul se apropie de final, Subotic marchează libera suplimentară iar Kemp închide tabela.
CSM Oradea: Comagic 13 puncte, Markovic 16, Popescu 4, Dillon 15, Subotic 18, Denison 5, Ţibîrnă 11, Franklin 5. Antrenor: Cristian Achim.
Victorie incontestabilă a formaţiei din municipiul de pe Crişul Repede mult mai matură şi valoroasă.
În celălalt joc al zilei BC Mureș – Marso NYKK Nyiregyhaza 80-55 (20-18, 20-13, 27-9, 13-15).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)