Primul meci dificil, primul test cu adevărat important

0
Posted September 30, 2013 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

002

Lucian Popa
Miercuri ora 19,00 CSM Oradea – U Mobitelco Cluj-Napoca

Arena “Antonio Alexe” din Oradea a găzduit în cursul dimineţii de luni o conferinţă de presă importantă a secţiei de baschet a CSM Oradea. Au fost prezenţi Şerban Sere managerul secţiei, Cristian Achim şi Vujadin Subotic 8foto) antrenorul principal şi respectiv unul dintre jucătorii importanţi.
Tema principală a fost debutul Ligii Naţionale de baschet masculine care va avea loc miercuri în sala proprie. Orădenii vor întâlni un adversar extrem de redutabil şi anume U Mobitelco Cluj-Napoca.
Ambele echipe vin după succese în Cupa României, localnicii în dublă manşă cu Concordia Chiajna în timp ce oaspeţii partidei de miercuri au eliminat pe Universitatea Craiova.
“Toate motivele sunt complicate pentru un asemenea joc, este prima partidă oficială şi e normal să o dorim să o câştigăm. Nu va fi deloc uşor în faţa unei echipe din Cluj total schimbată faţă de sezonul precedent. Ei au transferat jucători cu experienţă din campionatul intern ceea ce poate fi uşor un avantaj pentru ei. Dar şi noi avem jucători valoroşi. Ceea ce trebuie să spun că încă avem de suferit la omogenitate. De asemenea încă nu suntem la un potenţial maxim. Este normal, noi vom ajunge undeva în şapte săptămâni, poate chiar opt la ceea ce ne dorim. Abia după primele patru jocuri ne putem face o impresie şi noi asupra potenţialului nostru. Să nu se aştepte lumea la un sezon ca şi cel trecut când am stat pe primul loc 29 de etape. Va fi greu de egalat aşa ceva. Oricum cel mai important este play-off-ul. Sper la o victorie, repet în faţa unui adversar foarte bun” afirma Cristian Achim.
La rândul său Şerban Sere l-a completat: “Suntem în faţa primului joc în care eu cred că în faţa publicului nostru putem fi superiori. Nu este un capăt de ţară dacă pierdem, dar eu nu mă gândesc la aşa ceva. Sincer cred în potenţialul echipei şi avem şi noi jucători de lot naţional care fac faţă cerinţelor. S-a schimbat un pic sistemul de desfăşurare al campionatului pentru că nu retrogradează nimeni iar unele echipe se poate să nu mai cheltuie atât de mulţi bani. Între două echipe de valori apropiate se poate întâmpla orice. Doresc doar ca publicul nostru să aibă un pic de răbdare pentru că relaţiile de joc nu sunt cele care ni le-am propus. O serie de factori care pot fi pozitivi te pot duce spre victorie”.
Din echipa bihoreană va absenta Jarko Comagik cel care are o problemă la genunchi.
Vujadin Subotic, un jucător extrem de talentat şi care a schimba multe echipe şi multe campionate a fost foarte exact: “Echipa noastră are potenţial. Nu cunosc adversarul, am jucat un meci cu cei de la Cluj la început dar a fost irrelevant. M-am obişnuit cu noii colegi, toată lumea în jurul echipei este extrem de interesată de tot. Sper să ne atingem obiectivele în acest an şi ca de obicei îmi doresc să câştig. Despre adversar cunosc doar după nume unii ucători, pe alţii i-am văzut jucând în campionatul Serbiei dar antrenorul ne dă încredere. Va fi un test şi pentru noi”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)