Sportul românesc mai pierde o bază sportivă!!!

0
Posted September 30, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

carmen

preluare sptfm.ro

Peste doi ani s-au scurs de cand consortiul AFI, cel care in 2007 a cumparat 15,5 hectare din fosta intreprindere Laromet, inclusiv baza sportiva, ameninta ca peste cele doua terenuri de fotbal se va va construi un mall si un cartier rezidential. SC Premier Solutions&Tamp, firma la care sunt asociate AFI Europe N.V. si AFI Cyprus Limited, sustinea in urma cu un an si jumatate ca obtinuse avizele pentru a intra cu buldozerele peste tribuna oficiala a terenului principal din interiorul bazei. Primaria eliberase autorizatia, dar conform uni comunicat oficial, s-a aprobat executarea unui compelx comercial precum si amenajarea unui spatiu de parcare aferent complexului, fara a fi afectata fosta baza sportiva.

Baza Sportiva Laromet figurează in grija Primariei Generale Bucuresti in cadrul Directiei de Patrimoniu. Conform Legii 69/2000, detinatorii unei asemenea baze sunt obligati sa o intretina, nu sa o distruga sau sa o demoleze. Toate acestea nu se pot face decat prin ordonanta guvernamentala, cu conditia ca dezvoltatorul sa construiasca in zona o alta baza sportiva de dimensiuni asemanatoare.

In acest sens, sefa ANST (Agentia Nationala pentru Sport si Tineret), Carmen Tocala a tinut sa aduca cateva lamuri, in exclusivitate pentru Sport Total FM:

“De un an de zile lucram la registrul bazelor sportive si stim despre situatia bazei Laromet. Avem o comisie mixta care se ocupa de aceste baze sportive, dar acum doar constatam ca… Laromet nu apartine MTS-ului, iar cei care au dobandit-o trebuie sa aiba si o autorizatie pentru o noua constructie. Nu avem cunostinte ca s-ar fi desfiintat ceva sau nu acolo… Din ce stiu nu au voie sa schimbe destinatia bazei si nici nu au cum. Stiu ca vor sa darame, dar intervine comisia noastra si se opresc. Oricum, ei trebuie sa construiasca, ca sa poata sa demoleze. Este pacat sa stam cu acest baze asa si va trebui sa le refacem MTS-ul nu se confruntam cu o astfel de situatie de genul celei de la Laromet”, a declarat Carmen Tocala (foto).

Baza Laromet are doua terenuri de fotbal, unul de joc, unul de antrenament, tribuna, vestiarele aferente si o popicarie


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)