Victorie extrem de norocoasă pentru bihoreni!!!

2
Posted September 8, 2013 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

bihoru

Lucian Popa
FC Bihor – UTA Arad 2-1 (1-1)

Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea a găzduit sâmbătă dimineaţa unul din jocurile din cadrul etapei inaugurale a Ligii a II-a, Seria a II-a. S-au întâlnit FC Bihor şi UTA Arad. Două mari rivale. La finalul timpului regulamentar de joc gazdele au reuşit să câştige cu mult noroc, la ultima fază cu scorul de 2-1 (1-1). Cu toate că a reuşit să se impună roş-albaştri au făcut o partidă modestă reuşind în unele momente să fie dominaţi de oaspeţi cu un jucător în minus pe teren.
Primele minute au fost unele de „studiu” ambele echipe încercând să găsească punctele mai slabe ale echipei. Se remarcă cei doi portari cu intervenţii extrem de curajoase în afara careului. Fiţulescu de la oaspeţi ia o acţiune pe cont propriu scapă singur pe dreapta dar execuţia este alături de poartă.
În minutul 21 după o acţiune personală a lui Sebi Ianc pe partea dreaptă, acesta a centrat perfect în careu pentru Sfârlea care a marcat inteligent cu o lovitură de cap (1-0).
Cea mai mare ocazie a vizitatorilor vine la doar un minut atunci când acelaşi Firţulescu un jucător extrem de tehnic din nou singur cu Smaranda de la 16 metri trage foarte aproape de vinclul din dreapta.
FC Bihor are şansa desprinderii prin Lukacs care scapă singur cu portarul advers de două ori, o dată încercând lobul peste poartă, şi a doua oară fiind ajuns din spate de un adversar în momentul execuţiei.
După 35 de minute, Sălăjan îl pune la grea încercare pe Smaranda lovitura de cap a primului fiind scoasă cu greu de portarul bihorean. La faza imediat următoare Firţulescu execută un corner de pe partea dreaptă, Sălăjan de lână Ţoca marchează cu capul din şase metri (1-1).
În minutul 42 Marcu vede cel de-al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu.
Partea a doua a partidei este mult mai modestă, bihorenii încercând o posesie prelungită dar fără sorţi de izbândă. Ei trec efectiv peste faza de construcţie de la mijlocul terenului aruncând mingile la bătaie sau încercând combinaţii în preajma careului dar fără reuşită. Mădălin Popa înceracă să şuteze de la distanţă dar balonul trece lângă poartă.
Bogdan Apostu nou intrat în echipa arădeană reuşeşte să marcheze dintre poziţie suspectă de ofsaid, golul fiind anulat.

100_3415

Ţoca este ezitant în două faze, Sfârlea este „motoul” de la mijlocul terenului, Hadăr un atacant masiv nici nu atinge balonul, iar Achim în postura de extremă stângă nu se evidenţiază deloc el fiind o improvizaţie.
Se apropie finalul.
În al doilea minut al prelungirilor, lovitura liberă din lateral dreapta este executată de Sfârlea, Oberhauser iese pe sub balon, Lupu urmăreşte şi înscrie cu capul (2-1). Tribunele sunt în picioare, bucuria este foarte mare…
Antrenorul Gheorghe Ghiț nu i-a putut utiliza în acest meci pe fundașul D. Mihuț și atacantul Fl. Pop, ambii accidentați, lucru care s-a și văzut, de altfel, în jocul echipei.
„Era păcat dacă astăzi pierdeam. La scorul de 1-0 ne-am creat două ocazii, Raymond Lukacs, singur cu portarul. Am avut om în plus în repriza a doua și pe sfârșit am reușit să marcăm. Felicit echipa pentru dăruire. Lucru cel mai important astăzi a fost cele trei puncte. Am avut doi jucători care au lipsit din primul 11. Cred că dacă i-am fi avut în teren reușeam poate mai mult”, a declarat, după joc, antrenorul principal al orădenilor Gheorghe Ghiț.
FC Bihor: Smaranda – Letan, Fl. Lazăr, Ţoca, Lupu – M. Popa, Bic (min. 77 Haș), Sfârlea – S. Ianc, R. Lukacs (min. 57 Hadăr), Ov. Popa (min. 46 A. Achim).
UTA: Oberhauser – Neagu, Tabără, Roman, Oltean – Popescu, Al. Marcu, Firţulescu (min. 82 Surugiu), Bârză (min. 88 Zaluschi) – Monac și Al. Sălăjan (min. 71 Apostu).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    liviu

    nici cu cei doi peteren nu castigam atata timp cat domnul antrenor in min 80 cu un om in plus pe teren tine toata linia de fundasi ( 4 ???? ) in propia jumatate de teren iar mijl defensiv la centrul terenului.
    Iar golul aradenilor a fost perfect valabil, eram situat chiar pe linia de 16 m…

Adauga un comentariu


(obligatoriu)