Victorie în ultima partidă de la Sibiu

0
Posted September 1, 2013 by Lucian Popa in Baschet

foto

preluare csmoradea.ro

CSM Oradea a învins pe BCM U Pitești în primul meci al zilei a 3-a la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu. Rezultatul final a fost de 86-69.
Pitești a început cu Tutt, Sestokas, Ulmer, Krapic și Djurkovic. Oradea a intrat pe parchet în alcătuirea Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison.
Bihorenii au început mai bine și s-au instalat la conducere mizând pe forța ofensivă a oamenilor mici. Piteștiul a replicat și a trecut o singură dată la conducere, dar CSM-ul a revenit în pofida faptului că Nicoară a comis două greșeli personale devreme. La jumătatea primei secvențe de joc scorul era de 15-10, pentru ca până la terminarea actului inaugural diferența să se mențină. După 10 minute de joc scorul era de 24-20, acesta fiind stabilit de tripla lui Chirof.
În debutul secvenței a doua, cu Nicoară și Țibîrnă în teren, CSM-ul se menține la conducere, dar continuă să nu reușească să încheie acțiunile ce implică blocaj de la pivot. Acest lucru a fost testat de orădeni pe tot parcursul turneului fără rezultate pozitive în ceea ce privește execuția. Pe de altă parte, Denison și Țibîrnă au contribuit din punct de vedere statistic. De cealaltă parte, Hristu Șapera mizează pe aruncările de la distanță, procentajul la jumătatea meciului fiind de 62% la acest procedeu. În schimb, aegeșenii au avut dificultăți la recuperare pe tot parcursul primelor două secvențe de joc. De notat că Lucian Chirof a înscris de trei ori cu procentaj perfect. Șapera acordă minute importante de joc și lui Orbeanu, Corpodean respectiv Corneanu. Înaintea pauzei, Popescu și Dillon interceptează mingea și o transformă în puncte. După 20 minute de joc scorul era de 52-42 în favoarea CSM-ului.
Repriza a doua începe extrem de productiv pe faza ofensivă pentru CSM-. De asemenea, apărarea funcționează mult mai eficient, Franklin reușind să intercepteze sub propriul panou. Bihorenii au punctat de două ori pe contraatac și scorul a devenit 58-42 în minutul 23. Nicoară se apără eficient și apoi puncteazxă de pe pivot. Dillon înscrie din zero grade, diferența trecând de 20 puncte. Dodoc înscrie din spatele semicercului pentru a întrerupe un parțial de 13-0. Între timp Ciordaș este trimis în teren în locul lui Subotic. Diferența continuă să urce, argeșenii fiind depășiți la ambele panouri. Ulmer punctează de la distanță pentru BCM U Pitești. Actul al 3-lea se încheie cu scorul de 73-50.
Denison joacă unu la unu sub coș și punctează. Ulmer răspunde. Oradea joacă cu patru români, inlcuzându-l pe Hora, alături de Popescu, Pașca și Țibîrnă. Al 5-lea jucător de pe teren este Markovic, acesta marcând din zero grade. Krapic este găsit su boș și scorul devine 78-59. Țibîrnă scoate mingea la Markovic și acesta o trimite în coș din zero grade. Popescu îl servește pe Țibîrnă și acesta aduce două puncte. Pop intră în locul lui Pașca. Acesta înscrie de sub coș. CSM-ul termină meciul cu un cvintet de români pe parchet. Ciordaș revenind în locul lui Markovic. Același lucru se întâmplă și de cealaltă parte cu Alexiu, Corneanu, Căprărescu, Chirof și Orbeanu. Partida se încheie cu scorul de 86-69.
Radovan Markovic și Sean Denison au avut câte 15 puncte fiecare, iar Daniel Dillon a terminat cu 14 puncte și 7 recuperări. În replică Marko Djurkovic a bifat 12 puncte.
Foto: Lucian Călinescu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)