Cea mai bună prestaţie a bihorenilor în acest sezon. Din păcate cu un punct…

0
Posted October 5, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

002

Lucian Popa
FC Bihor – FC U Craiova 1-1 (1-1)

Poate că nici una dintre echipe nu merita victoria sâmbătă. Dar printr-un „patriotism local” pot spune că roş-albaştri au pierdut trei puncte. Dar la finele meciului foarte uşor puteau pierde jocul. Aproape 50 de suporteri olteni şi-au încurajat favoriţii pe toată durata partidei.
A fost un egal între două echipe preocupate de fotbal care în cele din urmă au oferit un spectacol de calitate.
În cadrul etapei a V-a a Seriei a II-a din Liga a II-a, formația orădeană FC Bihor a primit sâmbătă la Oradea vizita celor de la FC Universitatea Craiova. La finele jocului scorul a fost egal 1-1 (1-1).
Nici nu s-au aşezat bine cele două echipe în teren că oaspeţii au şi deschis scorul. La prima acţiune a lor Goge este lansat în adâncime, Mintaş îl faultează clar în careu. Penalti executat de Săceanu, Smaranda ghiceşte colţul dar nu poate opri balonul (0-1). Era doar minutul 2.
După doar zece minute în urma unui duel în careul oltenilor dintre Raymond Lukacs şi Acka, acesta din urmă loveşte balonul cu mâna, asistentul semnalizează pentru centralul Cătălin Botoş care lasă jocul să continue. Florin Lazăr este avertizat cu cartonaş galben pentru proteste. A fost cea mai controversată fază.
În minutul 21 Bic şutează în diagonală de la 25 de metri, Hotoboc respinge cu dificultate balonul în corner. După jumătate de oră de joc orădenii restabilesc egalitatea. Diagonală a lui Sebi Sfârlea în careul advers, Hotoboc şi Mitic ezită, Lukacs urmăreşte şi din patru metri marchează cu latul (1-1).
Până la pauză jocul scade în intensitate.

003

În partea a doua oltenii încep mult mai bine, Ripoli singur la 16 metri se complică şi este blocat în ultimul moment în momentul execuţiei.
Cincisprezece minute parcă pe teren a existat o singură echipă, FC Bihor care a făcut cel mai bun sfert. În minutul 58 Ianc centrează în faţa porţii, Lukacs reia cu latul, portarul advers respingând în corner. În minutul 61 Lazăr reia puternic în blocaj, mingea ajunge la Lukacs care singur este ajuns din spate de un adversar. Cea mai mare ocazie a bihorenilor este irosită de Florin Pop. Lukacs plecat de la limita ofsaidului trece de Hotoboc şi din unghi scoate perfect pentru Florin pop care total neinspirat reia în forţă în blocajul unui fundaş advers. Gazdele asediază poarta adversă, Sebi Sfârlea trece de Hotoboc şi din unghi închis încearcă poarta fără şansă de reuşită. Ghiţ trece din 4-3-3, într-un 4-4-2, parcă dorind să consolideze mijlocul terenului în vederea unui final mai liniştit.
În minutul 68 Mădălin Popa reia cu pământul de la 28 de metri, Hotoboc cu un reflex salvator deviază în lateral.
Pe contraatac, oltenii forţează şi ei, Mirzescu şutează într-un adversar, balonul ajunge la Stoianof care din mijlocul careului singur încearcă un dribling total inutil.
Acelaşi Stoianof poate să-şi aducă echipa în avantaj, şutul din întoarcere fiind deviat de Mintaş, Smaranda fiind bătut, balonul trece milimetric pe lângă bară.
În minutele de prelungire, Lupu întoarce o minge uşoară pentru Mintaş, fundaşul local cade inexplicabil de pe picioare, Stoianof scapă singur şi din 12 metri reia pe lângă.
Ultima acţiune aparţine oltenilor care execută o lovitură liberă de la 30 de metri prin Ciucă, peste transversală.
FC Bihor: Smaranda – Letan, Florin Lazăr, Mintaş, Lupu – Mădălin Popa, Bic (75 Hadăr, Sfârlea, Ianc (81 Mihuţ) – R. Lukacs (88 Z. Lukacs), Florin Pop. Antrenori: Gheorghe Ghiţ şi Călin Cheregi.
FC U: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Busu – Cruceru (60 Frăsinean), Săceanu, Goge, Mirzeanu – Ripoli (90 +1 Bălan), Baird (52 Stoianof). Antrenor: Nicolo Napoli.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)