Florin Birta: „Cele cinci goluri de la Oradea nu ne dă siguranţa grupelor”

0
Posted October 28, 2013 by Lucian Popa in Atletism
Ciao restaurant - pizzerie

florin

Lucian Popa

Prezent în cadrul unei emisiuni radio, Florin Birta director al CSM Oradea avea să analizeze evoluţie secţiilor pe care le conduce din ultima perioadă. Deşi au câştigat cu cinci goluri în primul meci din cadrul turului trei al Ligii Campionilor, (CSM Oradea – Sintez Kazan 13-8), nu asigură automat eliminarea. Câştigătoarea din meciul retur se va califica direct în grupe.
„Important e să ne calificăm, chiar dacă cele cinci goluri diferenţă nu ne asigură prezenţa în grupe. Accesul în primele 12 echipe din grupe nu este uşor iar la Oradea vor veni cele mai bune echipe in Europa. Printre posibili adversari în grupe Radniki, Brescia, Partizan Belgrad, Spandau Berlin, Galatasaray. Anul trecut nu am jucat preliminarii, anul acesta fiind mult mai greu, mai ales că este o premieră pentru polo-ul românesc”.
La finele disputelor din grupe, va avea Final six, primele trei echipa din cele două grupe urmând a juca fiecare cu fiecare.
Aşadar partida retur va avea loc pe data de 5 noiembrie ora 19,00 în Rusia.
Referitor la secţia de baschet masculin acesta afirma că: „Nu ai cum să câştigi toate partidele, lumea trebuie să înţeleagă că echipa noastră creşte de la an la an. La Craiova a fost o situaţie mai dificilă, dar am câştigat cu Mediaşul, o echipă foarte bună. Ne aşteaptă un program infernal cu trei săptămâni cu meciuri de foc”.
Făcând referire la secţia de baschet fete, CSM Oradea a decis să nu mai susţină deloc această echipă şi doar să o sprijine cu sala sau cu unele deplasări. Viziunile pot fi diferite între cele două părţi, iar în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că e mai bine să fie lăsată doar la Universitatea. Pentru viitor doar parteneriatul privat ar putea fi soluţia în vederea redresării baschetului feminin bihorean la nivel de senioare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)