Jucaţi pentru club, jucaţi pentru voi.. jucaţi pentru GHIŢ

0
Posted October 4, 2013 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

DSC_2666

Lucian Popa
Sâmbătă ora 11,00 FC Bihor – FC U Craiova

Apele sunt din ce în ce mai tulburi în curtea celor de la FC Bihor. Nici cel mai pesimist suporter nu credea că formaţia fanion a judeţului Bihor are probleme în debutul sezonului în condiţiile din două echipe de Liga a II-a au făcut una. Şi mai rău e că deja au început „săpăturile de toamnă” la nivelul antrenorilor.
În cadrul etapei a V-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal, formația orădeană FC Bihor va primi sâmbătă dimineaţa de la ora 11,00 pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea vizita celor de la FC Universitatea Craiova.
Tensiunea este tot mai mare în tabăra bihoreană acolo unde lipsa rezultatelor face ca atenţia să fie îndreptată spre acuze nu spre rezolvarea situaţiei. Cu toate acestea roş-albaştri sunt obligaţi să câştige sâmbătă în faţa unui adversar bun al seriei care în mod normal porneşte cu prima şansă.
Orădenii nu au convins în primele jocuri oficiale dar pot face un rezultat bun printr-o mobilizare generală şi o atitudine total pozitivă, care să compenseze valoare limitată a unora.
„Întâlnim echipa de pe locul III, o echipă de tradiție în fotbalul românesc. Va fi un joc disputat. Trebuie să ne materializăm avantajul terenului propriu”, a declarat antrenorul Gheorghe Ghiț. Tot mai des se aud voci care îi doresc scaunul unui antrenor care a făcut tot posibilul ca această echipă să joace la potenţialul maxim. Ar trebui să de-a de gândit şi unor jucători că un rezultat negativ ar duce automat la schimbarea acestuia. Dar clubul e obligat să facă „front comun” în jurul unu antrenor care trebuie să fie lăsat să-şi continue treaba începută.
Tehnicianul orădean nu se confruntă cu nicio problemă de efectiv înaintea disputei, și fundașul dreapta Dorin Mihuț antrenându-se la parametri normali în ultimele zile.
„E un meci important pentru noi, pentru că jucăm acasă, în fața propriiilor suporteri și e un joc cu o echipă de tradiție în România. Dacă e să alegem, e clar că dorim să câștigăm jocul, însă o să vedem după partidă cu ce ne alegem, dar eu chiar cred că putem câștiga meciul”, a declarat Şerban Morcan președintele clubului FC Bihor.
Revenind la joc va fi o dispută în care oaspeţii vor încerca să adopte o tactică a contraatacului iar finalul ar putea decide învingătoarea în urma unei faze fixe sau o inspiraţie de moment.
Celelalte jocuri ale rundei se vor desfăşura după programul: CS Mioveni – UTA Arad, CSM Râmnicu Vâlcea – Gloria Bistriţa, FC Olt – Metalul Reşiţa, Minerul Motru – ASA Târgu Mureş, CSU Craiova – Olimpia Satu Mare.
Într-o altă ordine de idei în cadrul etapei a VI-a a Ligii a III-a, Seria a V-a formaţia bihoreană CS Oşorhei va juca în deplasare la Zalău cu Fotbal Club din localitate. Va fi debutul oficial pe banca tehnic a lui Rudy Kovacs cel care l-a înlocuit pe Cosmin Bodea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)