Le-a lipsit luciditatea în momentele importante ale jocului

2
Posted October 23, 2013 by Lucian Popa in Handbal
Ciao restaurant - pizzerie

001

Lucian Popa

Miercuri seara, Arena “Antonio Alexe” din Oradea s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru iubitorii sportului şi mai précis pentru iubitorii handbalului feminin din ţara noastră. S-au întâlnit în cadrul Grupei a VI-a de calificare la Campionatele Europene dn 2014 primele reprezentative ale României şi Norvegiei. Aşa cum era de aşteptat în cele din urmă oaspetele cu un palmares mult mai bogat au reuşit să se impună pe deplin meritat cu scorul de 25-23 (11-10).
A fost o partidă controlată în cea mai mare parte a ei de către oaspeţi care nu au lăsat nimic la voia întâmplării şi au câştigat datorită unui plus de experienţă şi o mentalitate extrem de pozitivă în momentele importante.
Primele minute au fost unele în care jucătoarele din atac au ratat foarte mult ele încercând să arunce doar sus, dar portarii şi-au făcut datoria. Norvegiencele au condus pe toată durata partidei, româncele doar egalând situaţia şi având şansa golului ratată. După zece minute scorul arăta un incredibil doar 2-2 în condiţiile în care româncele au ratat un şapte metri. Elevele lui Gheorghe Tadici au dat o replică pe măsura aşteptărilor surprinzându-şi partenera în unele momente ale primului mitan. Din păcate cuplul de arbitre din Polonia a luat unele decizii total în defavoarea noastră din respect faţă de o naţională oaspete care nu avea nevoie de aşa ceva. Prima dată au dat un şapte metri imaginar, după aceea au dictat o eliminare la protestele lui Tadici iar în final a anulat pur şi simplu două goluri româncelor. Au dictat diferite decizii. La finele primei părţ cu puţin noroc oaspetele aveau un gol avans 11-10. A urmat partea a doua demarată după aceleaşi caracteristici. Perianu prinde curaj şi aruncă foarte bine de afară, Ardean Elisei se remarcă şi ea prin trnsformări sigure ale penalizărilor în timp ce Lucia Marin surpriza plăcută s-a dovedit a fi eficientă. Un cu un mult mai elaborat, cu scheme pentru fiecare jucător în parte, nordicele au dominat tactic întâlnirea. S-au menţinut mai mereu cu unul sau două goluri avans, iar când a fost egal au marcat automat.
Mai mult nici finalul nu l-a lăsat pentru a da speranţe româncelor care au avut în Mica Brădeanu o jucătoare utilă abia în final. Ea a marcat dar deja era spre finalul partidei.
Peste patru zile cele două echipe se vor întâlni din nou de astă dată în Norvegia la Bregen.
România: Ungureanu – portar, Ardean Elisei 4 goluri, Perianu 4, Ţăcălie, Nechita 2, Brădeanu 4, Băbeanu, Tătar 1, Pintea 1, Vizitiu, Oltean 1, Marin 4, Ciuciulete. Antrenor: Gheorghe Tadici. Aruncări de la 7 m: 6 (una ratată) / 4 (două ratate). Eliminări: 3-4


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    oradea

    nu a functionat apărarea !!!
    •  

      E uşor de spus ce nu a funcţionat, dar poate a funcţionat foarte bine poarta, poate atacul. Oricum arbitrii au dezavantajat clar România. Şi nu întâmplător…asta e părerea mea…

Adauga un comentariu


(obligatoriu)