Marius Vizer inclus în Comisia de coordonare a JO de la Tokio din 2020

0
Posted October 17, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

vizer

preluare Agerpres

Bihoreanul Marius Vizer (foto), preşedintele Federaţiei internaţionale de judo, a fost inclus în Comisia de Coordonare a Comitetului Internaţional Olimpic pentru JO de vară de la Tokyo, din anul 2020, prezidată de australianul John Coates, vicepreşedintele CIO, a anunţat organismul olimpic mondial.
Marius Vizer (56 ani) va reprezenta în această comisie federaţiile sportive internaţionale, în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei SportAccord, funcţie în care a fost ales în luna mai a acestui an.
În urma deciziei germanului Thomas Bach, noul preşedinte al CIO, din comisia însărcinată cu monitorizarea pregătirilor capitalei japoneze pentru Olimpiada din 2020 vor mai face parte israelianul Alex Gilady, ca vicepreşedinte, Anita DeFranz (SUA), Guy Drut (Franţa), Habu Gumel (Nigeria), Nicole Hoevertsz (Aruba), Robin Mitchell (Fiji) Lydia Nsekera (Burundi), Mikaela Cojuangco-Jaworski (Filipine), Irena Szewinska (Polonia) şi Zaiqing Yu (China).
În comisie au fost incluşi, totodată, englezul Sebastian Coe, fostul preşedinte al Comitetului de organizare Londra 2012, în numele comitetelor olimpice naţionale, înotătoarea Kristy Coventry din Zimbabwe, în calitate de reprezentantă a sportivilor, precum şi brazilianul Andrew Parson, din partea Comitetului Paralimpic Internaţional.
Tokyo a fost desemnat gazdă a Jocurilor Olimpice din 2020 pe 7 septembrie, capitala japoneză câştigând lupta cu Madridul şi Istanbulul, celelalte oraşe care aspirau să organizeze această competiţie.(Agerpres)


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)