Trei din trei. O reuşită deplină

0
Posted October 13, 2013 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

003

Lucian Popa

Timba Timişoara este numele celei de-a treia „victimă” în acest sezon pentru CSM Oradea. aşadar în cadrul rundei a treia a Ligii Naţionale de baschet masculin, aşa cum era de aşteptat gruparea bihoreană avea să se impună cu scorul de 92-63 (29-19, 27-18, 21-13, 15-13).
A fost un meci în cea mai mare parte a lui la discreţia organizatorilor foarte pragmatici care au şi marcat multe puncte dar au şi primit destul de multe. Ultimul sfert în care pe teren au intrat jucătorii mai puţin utilizaţi trebuie uitat cât mai repede pentru că nu face parte din categoria pozitivă a prestaţiilor bihorenilor.
Primul angajament a fost aruncat de Nicolae Diaconu căpitanul secţiei de polo a CSM Oradea care s-a bucurat de o popularitate foarte mare. Nicoară a reuşit să-şi treacă primul numele pe lista marcatorilor în condiţiile în care adversarii au făcut nu mai puţin de cinci greşeli personale în primele două minute. Oradea se apără destul de bine dar oaspeţii se descurcă foarte bine la aruncările de la mare distanţă. Dillon îşi începe din nou recitalul continuând perioada foarte bună în timp ce Subotic marchează fără să privească la coş. Deja sunt zece puncte diferenţă. Delk punctează şi el la impresia artistică printr-un coş de senzaţie.
În ultimele minute apare duetul Markovic – Comagic, primul punctând foarte exact, aşa cum ne-a obişnuit.
Sfertul al doilea începe din nou cu Markovic în prim plan un jucător care ratează foarte rar. Timpul se scurge în favoarea gazdelor iar după două atacuri eşuate, Bogdan Murărescu solicită timp de odihnă. Timişorenii dau primele semne de revenire, dar Subotic marchează de re puncte imitându-l aproape imediat Bridgewaters. Comagic marchează cu noroc aproape de finalul timpului de atac iar Lawrence forţează şi marchează şi el. Oradea recuperează iar Ţibîrnă marchează prin sleam-dunk. Apărările parcă nu există iar meciul pare un concurs de aruncări de la mare distanţă. Oaspeţii au un procentaj foarte bun şi acest lucru face ca diferenţa să crească constant 56-37.
În sfertul al treilea gazdele îşi iau în serios rolul în special în defensivă iar sub panoul advers Nicoară este greu de oprit. Subotic îşi arată pofta de puncte în timp ce Denison este sancţionat de două ori consecutiv cu fault în atac. Partida scade în intensitate, Tasic marcând şi el de la distanţă.
În mai puţin de 25 de minute de joc Oradea marchează deja 70 de puncte. A fost momentul când Achim a solicitat mai multe scheme tactice. Iese la rampă inspiraţie lui Franklin care-şi depăşeşte uşor doi adversari şi marchează de sub panou. Acelaşi Williams Franklin este artizanul principal al minutelor el practic fiind cel care dictează ritmul. Rotaţie oaspeţilor nu poate opri echipa gazdă care se îndreaptă vertiginos spre 100 de puncte.
Urmează ultimul sfert. Aici Markovic îşi face bine treaba iar primele „rezerve” apar pe parchet. Ciordaş primeşte aproape şase minute, Paşca cinci, iar la un moment dat erau doar români. Şi numai baschet nu putem spune că s-a jucat. Apare şi Hora iar greşelile în ambele tabere sunt de începători. Publicul aplaudă victoria, nu şi prestaţia din ultimele minute. Victorie lejeră conturată în primele trei sferturi când diferena a fost făcută de o apărare destul de bună şi de acţiunile individuale ale jucătorilor locali.
CSM Oradea: Comagic 4 puncte, Ciordaş 5, Markovic 15, Paşca 1, Popescu 6, Dillon 11, Subotic 17, Nicoară 15, Denison 6, Ţibîrnă 4, Franklin 8. Antrenor: Cristian Achim.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)