Zeno Bundea nou jucător al celor de la FC Hidişeul de Sus!!!

0
Posted October 17, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

zeno

Lucian Popa

De-a lungul anilor mai mulţi jucători de valoare la nivel naţional au dorit să-şi încheie carierele de fotbalişti în judeţul Bihor. Printre aceştia Viorel Vancea fost unul dintre cei mai buni români în Ungara sau Viorel Domocoş care a fost căpitanul echipei naţionale a României.
Joi FC Hidişelul de Sus a reuşit o performanţă notabilă. Şi anume legitimarea lui Zeno Bundea unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai generaţiei sale în judeţul Bihor.
Duă ce şi-a încheiat conturile cu Luceafărul şi a fost secundul lui Erik Linkar la CSU Craiova, Zeno Bundea (foto) a decis să revină la Oradea. Cum nu a ajuns la un consens cu FC Bihor, în cele din urmă a vent oferta ceor de la FC Hidişel. Şi nu a refuzat-o.
Cu mult curaj şi determinarea bihoreanul a acceptat să evolueze în Liga a IV-a Bihor la o formaţie de frunte şi care a avut rezultate peste aşteptări în Cupa României. Fără doar şi poate că este şi o lovitură de imagine pentru gruparea din Hidişelul de Sus care a investit mult în fotbail în ultimul sezon şi care a ajuns la un nivel destul de ridicat.
Zeno Bundea, cel care s-a născut pe 4 octombrie 1977 la Oradea și evoluează pe postul de mijlocaș dreapta este un câştig pentru echipa bihoreană.
Zeno Bundea a debutat în fotbalul românesc în anul 1993, în Divizia B, pentru echipa FC Bihor Oradea, din orașul său natal. El s-a transferat în sezonul 1995-1996 la Rapid București, echipă pentru care a evoluat cinci sezoane și cu care a câștigat un titlu de campion, în 1999. În anul 2000, a părăsit România pentru a semna cu echipa germană Kickers Offenbach, dar s-a întors în țară, unde a jucat o scurtă perioadă din nou la Rapid, apoi la FCM Bacău.
Mijlocașul a mai evoluat la Universitatea Craiova și FC Național, dar și la echipe din Germania, Rusia și Israel. Din returul sezonului 2007-2008, a fost component al echipei Universitatea Cluj.
Zeno Bundea a acumulat 234 de partide în prima ligă din România, în care a înscris 22 de goluri. A fost selecționat o singură dată la echipa națională de fotbal a României, în anul 2003, într-o partidă contra Bosniei-Herțegovina.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)