CSM Oradea va debuta în Cupele Europene. Marţi la Paks!!!

0
Posted November 4, 2013 by Lucian Popa in Baschet

stema

preluare csmoradea.ro

Managerul CSM Oradea, Șerban Sere, a vorbit despre situația actuală a echipei roș-albastre la startul aventurii în cupele europene. El se desclară mulțumit de bilanțul bihorenilor în actuala ediție de campionat, însă a precizat că este loc de îmbunătățit din punct de vedere al jocului prestat.
“Ca și rezultate eu zic că stăm foarte bine. Mă bucur că în această fază ne aflăm în situația actuală având în vedere că încep cupele europene și ne așteaptă un program foarte dificil. Pe de altă parte trebuie să recunoaștem că mai avem de lucru la relațiile de joc, care în anumite momente suferă. Cred că mai avem de lucru pentru a fi constanți în joc preț de 40 de minute pe meci.”
Șerban Sere a evidențiat faptul că echipa pe care o manageriază se află la prima participare în arena internațională și a prefațat jocul cu Atomeromu Paks, din prima etapă a sezonului regulat în FIBA EuroChallenge, dar și despre ambițiile orădenilor în această competiție:
“Este prima participare în cupele europene din istoria echipei noastre. Mergem în Ungaria la victorie. De la început ne-am propus acest lucru și cu siguranță vom aborda fiecare meci la victorie. Nu știu dacă vom reuși să ne calificăm. Suntem într-o grupă extrem de dificilă.
Echipa din Ungaria este extrem de solidă, cu care noi am jucat anul trecut în presezon. Dar rezultatele de atunci nu sunt importante. Ei au făcut o serie importantă de modificări în lotul de jucători și vor avea cu siguranță o dorință deosebită de victorie. Cred că va fi un meci atractiv în care echipa cu cele mai puține greșeli va câștiga.”
Managerul CSM-ului a vorbit despre problemele medicale cu care echipa se confruntă în prezent:
“Rareș Pașca acuză o entorsă. Sunt șanse mici să fie refăcut până la ora jocului. De asemenea, Rade Markovic a acuzat o accidentare ușoară, dar se fac efortul mari ca el să fie recuperat pentru jocul din Ungaria.”
Referitor la obiective, atât ca joc, cât și ca organizare sau semnificație într-o competiție precum EuroChallenge, conducătorul echipei masculine de baschet a precizat:
“Din punct de vedere al jocului de baschet ne propunem să jucăm cât mai bine și să câștigăm acele meciuri pe care putem să le câștigăm. Pe de altă parte este foarte important să învățăm ca și club din tot ce reprezintă participarea într-o astfel de competiție. Mă refer la organizare și la tot ce se întâmplă în jurul meciurilor. Cred sincer că avem de la cine să învățăm ținând cont de faptul că întâlnim pe Samara, deținătoarea trofeului, respectiv pe Gaziantep, o echipă care provine din Turcia, țară cunoscută pentru pegătirea foarte bună la nivel organizatoric. Este un lucru de care aveam nevoie. Este un pas înainte pe care îl facem, sper să învățăm cât se poate de mult din această experiență și de ce nu, să avem rezultate foarte bune.”

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM Oradea, a prefațat confruntarea cu Atomeromu Paks, contând pentru runda inaugurală în FIBA EuroChallenge, însă a evaluat și parcursul de la începutul oficial al sezonului competițional 2013/14.
“În mod cert este un început foarte bun de sezon pentru noi. Având în vedere numărul foarte mare de schimbări din lotul de jucători nu m-aș fi gândit că vom pierde doar un meci după nouă jocuri oficiale. Suntem cu toții foarte bucuroși din acest motiv.
Urmează debutul absolut în cupele europene pentru noi. Vrem să mergem la Paks cu încredere foarte mare. Sigur că noi, așa cum ne stă în caracter, vom încerca să câștigăm fiecare meci. Indiferent împotriva cui jucăm, de numele sau nivelul adversarului care ne stă în cale. Vom încerca să câștigăm. Dacă vom putea sau nu, vom vedea la fața locului, la ora fiecărui meci în parte. Cu siguranță ne vom pregăti așa cum o facem de fiecare dată și ne dorim, desigur, să obținem rezultate foarte bune.”
Referitor la primul meci din EuroChallenge, tehnicianul bihorenilor a făcut următoarele precizări:
“Paks este o echipă care, la fel ca și noi, are o singură înfrângere. Sunt pe primul loc în clasamentul din țara vecină. Alcătuiesc o echipă foarte solidă. De asemenea, au adus de curând un nou jucător, un american. Este o echipă obișnuită cu primele locuri ale clasamentului și cu fazele superioare ale campionatului maghiar. Cu siguranță va fi un meci încrâncenat. Consider că avem șansele noastre.”
Referitor la situația medicală a jucătorilor săi, Achim a declarat:
“Avem o mulțime de probleme. Sperăm că până la ora jocului măcar o parte din ei vor fi apți. Rareș Pașca a făcut o entorsă, iar Rade Markovic are dureri la spate. Ei doi nu s-au antrenat la prima ședință după revenirea din deplasarea de la Pitești-București. De asemenea, Subotic are dureri la umăr de pe urma unui contact consemnat la meciul cu Piteștiul. El se antrenează cu echipa, dar cu dureri. Sperăm să reușim să ne recuperăm până la ora meciului din Ungaria.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)