De ce la ei se poate şi la noi nu?

0
Posted November 6, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

macheta

Lucian Popa

Nu îmi place să o spun dar trebuie să o recunosc. La nivelul bazelor sportive, Ungaria este mult pentru România. Şi nu e o premieră. Nu sunt primul care o spune, nu sunt cel mai deştept care o remarcă şi nu o să se întâmple nimic de acum înainte. Deşi eu scriu şi sper ca să se schimbe ceva… Sunt convis de asta. Dar nici o comparaţie între Oradea şi Debrecen nu îmi place să fac. Asta pentru că maghiarii sunt în avantaj clar.
Nu cu mult timp în urmă am onorat invitaţia unui antrenor de atletism (prieten destul de bun), alături de un coleg de breaslă de a mrrge la Debrecen la un simplu antrenament. A fost ceva frumos, remarcabl şi plăcut. O bază sportivă care în anul 2008 (parcă) a găzduit Campionatele Europene de tineret la atletism. Şi atunci am fost prezent. Am remarcat cultura sportivă, curăţenia şi totodată modul simplu de a întreţine o bază.
Mai jos la capătul parcului am văzut macheta viitorului stadoin al celor de la “Loki”. Ceva remarcabil, ceva util şi ceva de vis pentru 2013. Lucrările au început în luna iunie, iar inaingurarea după câte am înţeles va avea loc în luna mai a anului 2014. Sper să fiu prezent şi atunci. Scurt şi la obiect. Un an, un stadion nou, o echipă potentă. Cu alte cuvinte se poate.

sala

Sâmbătă 2 noiembrie am mai fost încă o dată la Debrecen. De astă dată cu ocazia unui eveniment sportiv, atenţie amical. Jucau primele reprezentative de handbal masculin ale Ungariei şi Spaniei. Scorul poate nu e neapărat interesant 25-29. Dar vreau să ramarc altceva. Înainte cu câteva zile erau vândute toate cele… 7 000 de bilete!!! O sală cochetă, super poziţionată cu trei nivele. Primul aproape de teren, al doilea cu multă voie bună iar sus numai loje şi invitaţii VIP. Totul a fost remarcabil pentru maghiarii prezenţi dar şi pentru oaspeţi. Vreau să remarc un singur aspect. Am văzut (poate exagerez, dar nu cred), aproape 20 de autocare pline cu copii. Au fost organizate excursii sâmbătă după-amiaza de la şcoală pentru a fi prezenţi la meci. Şi au trăit cu intensitate în special la intonarea imnului, când 7 000 de suflete au arătat respect şi demnitate!!!
Tare mi-aş dori să trăiesc şi eu ziua în care la Oradea se va inaugura nu o sală de 7 000 de locuri ci o nouă clădire destinată sportului sau să recondiţioneze pista de la Stadionul Tineretului. Să nu spun un stadion nou sau o sală nouă.
Sper totuşi că în condiţiile în care la 60 de kilometric de Oradea se poate, de ce nu s-ar putea şi la noi…


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)