Drumul spre Rio se poate deschide, marţi noaptea… dar se poate şi bloca!

0
Posted November 17, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

fotbal

Lucian Popa
Multe naţiuni speră să ajungă la Rio de Janeiro. Unele deja s-au liniştit că nu mai au această şansă. Pentru altele rămân speranţele. Şi sunt speranţe la prezenţa la un Campionat Mondial de fotbal.
Până în prezent, sunt calificate la Cupa Mondială 23 de naţiuni, între care şi ţara gazdă, Brazilia. Din Europa s-au calificat Olanda, Italia, Belgia, Elveţia, Germania, Spania, Anglia, Rusia şi Bosnia.
Din zona Asia au obţinut calificarea deja Japonia, Australia, Iran şi Coreea de Sud. Din America de Sud au obţinut calificarea Argentina, Columbia, Chile şi Ecuador, urmând să participe şi naţionala ţării gazdă, Brazilia.
Din zona CONCACAF s-au calificat SUA, Costa Rica şi Honduras. Din Africa s-au calificat Nigeria şi Coasta de Fildeş. Cele mai mari şanse de calificare le mai au Mexix şi Uruguay, câştigătoare clare în prima manşă (5-1 cu Noua Zeelandă şi respectiv 5-0 cu Iordania).
Celelalte echipe care vor participa la Cupa Mondială din 2014 urmează să fie stabilite la baraj. România are şansele ei, puţine dar le are. În mod normal Grecia, câştigătoare clară în prima manşă cu scorul de 3-1 (2-1) porneşte din postura de favorită. România a demonstrat că nu poate juca două partide la acelaşi nivel într-un interval de doar patru zile. De partea cealaltă elenii nici nu şi-au făcut probleme încă de la tragerea la sorţi. Grecul Spiros din Oradea spunea zilele trecută cu „Grecii deja şi-au făcut rezervările pentru Rio ia pentru ei eliminarea României ar fi un lucru simplu şi normal”. Pe undeva are dreptate. Un alt fost jucător român afirma că: „Cel care nu joacă putea fi cel mai bun”. Aici e de discutat. Marţi seara de la ora 21,00 întreaga naţiune e conectată la un meci de importanţă vitală. Nu va fi o tragedie dacă nu ne calificăm, va fi o tragedie dacă echipa noastră arată că nu poate face faţă unei formaţii sincer nu foarte puternice pe undeva modestă. Optimismul nu ne caracterizează şi în nici un caz mentalitatea. Speranţele rămân, dar nu vor juca speranţele. Dacă vor avea valoare vor elimina Grecia, dacă nu se vor uita la mondial de acasă sau din tribune.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)