EXCLUSIV: Dorina Korozsi va participa la Campionatele Mondiale de ştafetă

0
Posted November 4, 2013 by Lucian Popa in Atletism

dorina

Lucian Popa

In urma rezultatelor bune obtinute anul 2013, atleta orădeană Dorina Korozsi dublă campioană balcanică la ştafetă şi individual, a fost inclusa ca titulara in lotul naţional de ştafetă seniori. Sportiva locală legitimată la CS Crişul Oradea, antrenor Kadas Karoly (foto) va participa anul viitor la prima editie a Campionatului Mondial de stafete (IAAF WORLD RELAISE). Este o competiţie nouă care se va desfaşura in perioada 24-25 mai 2014 in Nassau (Bahamas). Acolo delegaţia ţării noastre va avea şanse la o medalie în cadrul întrecerilor de ştafetă.
Pe lângă obişnuitele distanţe de 100 şi 400 m, se va mai alerga şi alte trei distanţă noi şi anume 200, 800 m şi 1 500 m.
“Dorina mai mult ca sigur ca va participa atât la 4×400 m cât si la 4×1500 m ca titulara, cu a doua sansa de a
obtine medalie. Este o competiţie nouă în care primele opt naţiuni din lume se vor califica la Campionatele Mondiale din 2015 unde va avea loc un criteriu de selecţie pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Este o şansă enormă pentru delegaţia României să câştige medalii la întreceri de mare anvergură” declara Kadaş Karoly cel care are încredere în sportiva pregătită de el.
Sandu Ion preşedintele Federaţiei Române de Atletism a promis că va asigura cele mai bune condiţii pentru delegaţia României pentru a putea concura cu şase reale la medalii.

008

Dorina Korozsi numărul 81 în lume în proba de 800 m deocamdată se pregateste pe plan local în vederea pregătirii cât mai bune a sezonului de sală. Dealtfel pentru al doilea an consecutiv Dorina Korozsi este cea mai bună sportivă a CS Crişul fiind dublă campioană balcanică.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)