Generație fără valoare, eliminată de o Grecie modestă

0
Posted November 20, 2013 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

atac

Lucian Popa

Am mai spus-o și o repet, nu e normal să trăim din amintiri. Şi iarăşi o facem. România a ratat calificarea la turneul final după două evoluţii modeste în faţa unui adversar care nu a impresionat deloc. Din păcate trebuie să ne uităm din nou la tv să vedem meciurile unui turneu final. Asta e şi trebuie să acceptăm. „Chiar cred că ne putem califica” afirma unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF. Dar nu a avut dreptate.
L-am ascultat pe Adi Mutu, afirma: „Ne-au bătut nişte chiftele” ei nici chiar aşa. Ne-au bătut o echipă a elenilor mult mai motivată şi matură care a ştiut să-şi facă treaba în teren. România nu e Franţa, care a întors de la 2-0 şi s-a calificat cu emoţii în urma unui 3-0. Eu cred că putea marca şi mai mult. România nu a putut presta un joc ca şi al Croaţiei, simplu şi la rezultat 2-0, după ce în tur cu Islanda terminase la egalitate 0-0. iar România nu are un Cristian Ronaldo. Şi ce Cristiano!!! A marcat în Suedia, nu o dată, nu de două ori ci de trei ori pentru a ajunge şi el şi colegii lui la Mondiale.
Acum e uşor să căutăm vinovaţii. Sincer cred că acei jucători care au intrat în teren au dat totul dar nu pot mai mult. Şi mai cred că selecţia nu a fost făcută pe criteriu sportiv. la naţională trebuie să joace cei mai în formă jucători ai momentului. Indiferent de numele şi vârsta fiecăruia.
Urmează o nouă campanie în care cred că nume ca şi Goian, Raţ, Cociş sau Marina ar trebui deja uitate. Iar pe Lobonţ să nu-l mai deranjeze nimeni. E momentul să vine cei tineri care măcar pot alerga şi e momentul ca un selecţioner să fie străin. Cred că aceasta ar putea fi una dintre cheile succesului. Până atunci însă felicitări Grecia, chiar dacă în Brazilia cu siguranţă nu va face are lucru.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)