Laviniu Chiş va reprezenta ţara noastră la CE de cros

0
Posted November 12, 2013 by Lucian Popa in Atletism

001

Lucian Popa

La finele săptămânii trecute mai precis sâmbată, a avut loc pe platoul din Băile-Felix cea de-a treia ediție a Cupei României la cros. Concursul a avut loc la mai multe categorii de vîrsta şi anume copii III, II şi I, juniori III, II şi I, tineret și seniori. De menţionat că au fost premiaţi competitorii atât individual cât și pe echipe.
Concursul a fost organizat de Federația Română de Atletism în colaborare cu Asociația Județeană de Atletism Bihor, DJST Bihor și Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” Oradea.
La competiţie s-au înscris 537 de concurenţi dintre care: 232 la feminin şi 305 la masculin, legitimaţi la 82 cluburi din ţară.
Cel mai bun rezultat al județul Bihor a fost înregistrat de Laviniu Chiş legitimat la LPS Bihorul Oradea (antrenori Olah Robert şi Florina Cozac), cel care avea să câştige proba de 6 kilometri la juniori II. De asemenea el a terminat pe locul secund la juniori I dar şi pe locul a treilea cu echipa alături de Cătălin Lascu, Gardo David şi Raksi Albert (foto).
În urma acestui rezultat Laviniu Chiş a fost selecţionat în lotul naţional al României care va participa în data de 8 decembrie la Campionatul European de cros la de Belgrad.
“Consider că s-a făcut tot posibilul pentru un rezultat important. Ne-am pregătit foarte bine şi am reupit cu un bihorean să ajungem la Campionatele Europene” spunea Olah Robert. La rândul său Cozac Florina l-a completat spunând printre altele că este un sportiv foarte talentat care mai are mult de muncă iar valoarea sa ar putea creşte.
“Poate fi cel mai bun produs la fondului şi semifondului bihorean” afirma Virgil Preda preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)