Performanţă incredibilă pentru polo-ul bihorean. Al doilea an în grupe!!!

0
Posted November 7, 2013 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

007

Lucian Popa
Puţini erau cei care sperau ca Oradea să ajungă pentru al doilea an consecutive în grupele Ligii Campionilor la polo pe apă masculine. Nu le-a fost deloc uşor. Au disputat nu mai puţin de trei tururi preliminare la capătul celora şi-au atins obietivul. Este o performanţă extraordinarăla nivelul cluburilor să fii între primele 12 din Europa. Poate şi din lume.
Sala mică a Primăriei Oradea a fost gazda unei conferinţe de presă la care au participat Florin Birta director al CSM Oradea, Dorin Costraş antrenor principal, Nicuşor Diaconu şi Gojko Pijetlovic jucători (foto).
Florin Birta a ţinut să sublinieze că nu a fost deloc uşor să se reuşească calificarea iar despre o eventuală reconpensă financiară, legislaţia din ţara noastră nu permite aşa ceva.
“O să avem discuţii cu sponsorii care eventul vor face o premiere” spunea acesta.
Dorin Costraş a fost mult mai exact: “Am făcut un pas înainte care ne obligă să schimbăm din mers strategia. Ne aşteaptă foarte multe meciuri dificile şi la intervale de doar trei zile. Proiectul nostru trebue reorganizat. Am spus că voi da credit tinerilor şi voi continua să o fac. După doar două luni am ajuns între primele 12 echipe ale Europei ceea ce nu este deloc uşor. Pornim la un nou drum în care va trebui să jucăm la cel mai înalt nivel. Krakuevac şi Partizan sunt favoritele din grupa nostră dar avem şanse cu Galatasaray, Spandau şi Brescia. Vom disputa primul meci pe data de 18 noiembrie în Germania pentru ca pe data de 4 decembrie să jucăm acasă cu Krakuevac. Până atunci însă mai avem jucători la lotul naţional, turneul 1-4 la Oradea din play-off din perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. Nu o să avem timp de refacere trebuie gândit bine orice joc iar de pus la punct unele detalii nici nu poate fi vorba. Trebuie să mulţumim celor care ne susţin şi îi aşteptăm mereu alături de noi unde vom încerca să oferim un spectacol de calitate”.

Nicuşor Diaconu completa: “Anul acesta a fost foarte dificil să ajungem în grupe. Am fost implicaţi în două turnee în care în niciunul nu am fost favoriţi. Am câştigat la mare luptă cu Sintez Kazan o echipă bună. Cel mai important e să ne concentrăm pe viitor şi să obţinem tot ceea ce ne propunem. Avem jucători de valoare iar tinerii care vin din spate îşi fac foarte bine treaba. Dacă până acum ei intrau pentru a menţine o anumită diferenţă de goluri, acum ei punctează pe tabelă. Ceea ce este foarte important, că jucători ca şi Creţu, Popoviciu, Alexa sau Câmpeanu au crescut mult în valoare. Au demonstrat că se pot baza pe ei şi că au ajuns la un nivel foarte mare”
Motivat şi totodată fericit pentru calificare Gojko Pijetlovic a declarat: “Am fost foarte fericit pentru că ne-am calificat, deşi am ajucat împotriva fratelui meu (Dusko) care nu a mai ajuns în grupe. O dată am mai fost adversari în 2008. La început m-am simţit bine după aceea starea a dispărut. Toată lumea e surprisă că Oradea a ajuns în grupe. Au fost patru locuri care s-au disputat în turnee iar 8 echipe au primit wil-card. Sunt fericit şi cred că putem face lucruri frumoase împreună. Ne aşteaptă jocuri foarte grele cu adversari ca Krakuevac sau Partizan cu super jucători. Fiecare meci va fi important pentru noi dar foarte greu. Trebuie să profităm de orice şansă altfel va fi extrem de dificil să le punem probleme”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)