Pesimism în privinţa viitorului sportului bihorean

2
Posted November 11, 2013 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

bungau

Lucian Popa
CS Crişul a susţinut ca de obicei o conferinţă de presă săptămânală la care au fost prezenţi Ionel Bungău (foto alături de Leonard Doroftei) director al clubului şi Rareş Macaru proaspăt campion naţional de box la tineret.
Primul a ţinut să facă o radiografie a competiţiei recent încheiate la care Oradea a obţinut două medalii una la CS Crişul şi una la Gym Mar Strong.
De asemenea la finala săptămânii trecute înotătoarea Huszar Ingrid a devenit campioană naţională la 50 m bras la categoria 10 ani. Tot ea a devenit vicecampioană naţională în proba de 50 m liber.
Din păcate subiectul fierbinte al momentului va fi descentralizarea. De la data de 1 ianuarie 2014 toate cluburile departamentale vor trece sub tutela autorităţilor locale. În aceste condiţii CS Crişul şi CSU Oradea vor fi preluate de Primăria Oradea.
Protocolul va avea unele clauze şi anume în anul calendaristic 2014 Ministerul Tineretului şi Sportului va asigura bugetul iar în 2015 acest buget trebuie asigurat de autorităţile locale. Abia din 2016 se vor putea face unele modificări privind activitatea unor secţii, dar este posibil ca unele dintre acestea să rămână încă din 2014 fără finanţare. Cu alte cuvinte vor rămâne doar pe hârtie.
„Mi-e teamă pentru sportul bihorean că nu vor mai exista banii necesari activităţii. Speranţe pentru un viitor mai bun nu sunt iar banii vor fi mereu puţini. Trebuie să se înţeleagă odată că performanţa sau înalta performanţă nu se poate face fără bani. Ideal al fi ca fiecare secţie să aibă un sponsor. Dar cine ştie. Vor fi unele secţii care vor fi preluate de CSM în care au corespondent cum ar fi polo, atletism sau crimă. În schimb vor fi unele care se poată să dispară sau mai bine spus nu vor mai fi susţinute financiar. Totul depinde de cei care conduc şi cum privesc ei sportul” declara Ionel Bungău.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    dacian

    nu sint bani pentru sport se desfinteaza ramuri sportive atunci cind sportul trece sub tutela administratiei locale dar exista FOTBAL sprijinit din banii autoritatilor locale ar trebui sa ne fie rusine afirmind asemenea lucruri eu cred ca sintcare au salar annual mai mare decit bugetul unor sectii ar acestor sectii
  2.  
    dacian

    sint fotbalisti

Adauga un comentariu


(obligatoriu)