S-au dăruit, au încercat dar…nu au putut mai mult

0
Posted November 12, 2013 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

004
CSM Oradea – Samara K.K 74.89 (19-21, 20-24, 17-22, 18-22)

Lucian Popa
Puţini erau cei care sperau ca Oradea să poate emite pretenţii în faţa deţinătoarei trofeului EuroChallenge. Era nevoie de multă voinţă şi ambiţie, de autodepăşire pentru a câştiga. Dar în primul rând era nevoie de valoare. Oradea nu are încă valoare necesară să emită pretenţii în faţa unei deţinătoare de trofeul European. Dar în nici un caz nu au cedat uşor.
Marţi seara, secţia de baschet masculin a CSM Oradea a primit în faţa propriilor suporteri vizita celor de la Krasnye Krylia, actuala deţinătoare a EuroChallenge. La finele jocului aşa cum era de aşteptat oaspeţii s-au impus în cele din urmă pe deplin meriat cu scorul de
74-89 (19-21, 20-24, 17-22, 18-22).
Gazdele au început extrem de curajos partida reuşind să conducă în două rânduri datorită unei evoluţii de excepţie a lui Denison. Nicoară recuperează ofensivă şi marchează şi ruşii îşi iau în serios rolul de favoriţi. Bracey Wright de departe cel mai bun jucător de pe teren îşi începe recitalul. Acesta marchează cu uşurinţă de la mare distanţă în timp ce Julian Wright, un pivot extrem de abil nu poate fi oprit. Orădenii egalează din nou situaţia (14-14) dar Bracey punctează din nou decisiv. Milles marchează pentru o diferenţă de trei puncte iar pe parchet apare Markovic. Jucătorul nostru după o primă tentativă ratată marchează şi egalează din nou 19-19. Nu a fost ultima dată când au egalat situaţia.
La ultima fază a primei părţi gazdele trec într-un minimum avantaj. De menţionat că în primul sfert Denison avea deja 10 puncte marcate!
Sfertul al doilea este deschis de reuşita lui Ţibîrnă care pare să fie într-o zi bună, dar contra vine repede Bracey înscriind cu o lejeritate incredibilă. Markovic îşi face din nou traba egalând la 26, pentru ca Julian să marcheze un sleam-dunk de toată frumuşeţea. După ce Achim solicită timp de odihnă, Vasiliev punctează şi el iar diferenţa începe să crească. Subotic se remarcă în timp ce în apărare Julian face ce doreşte. Dillon marchează din acţiune dar şi transformă două libere, oaspeţii punctând şi ei prin Nichols.
La pauza mare oaspeţii aveau deja 6 puncte avans iar speranţele existau.
Din păcate sfertul al treilea a fost cel mai modest au cel puţin debutul lui. Dillon ratează singur iar Nicholas punctază de la trei puncte. Nicoară revine şi el cu două puncte utile dar automat Bracey îşi face din nou numărul. A reuşit performanţa să marcheze 20 de puncte după 22 de minute jucate!Subotic îşi intră în mână marchează din acţiune dar iar la următoarea fază este oprit neregulamentar. Transformă liberela iar Oradea revine în joc. Din păcate în apărare lucrurile nu au stat tocmai bine. Cei doi pivoţi Julian şi Zabelin nu pot fi opriţi iar diferenţa creşte. Bihorenii domină finalul sfertului când Markovic şi Nicoară punctează.

dorin

Ultimul sfert a fost mai degrabă o încercare nereuşită de a recupera din diferenţă. Când Oradea încerca să se apropie la diferenţă sub 6 puncte, Nicholas sau Bracey marcau lejer şi aduceau liniştea în tabăra oaspeţilor. Mai mult ruşii au jucat ultimul sfert fără să facă nici măcar un fault ceea ce denotă multă luciditate şi încredere în forţele proprii. Un moment amuzant a avut loc cu două minute înainte de final atunci când antrenorul ospeţilor Sergey Bazarevich, (cel care a fost legitimat şi în NBA dar a câştigat o medalia de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de baschet cu naţionala Rusiei din postura de antrenor), este surprins în teren la o acţiune a orădenilor incomodându-l vizibil la Franklin. Automat sa acordat fault antisportiv la scorul de 72-83. Franklin a marcat liberele dar a ratat acţiunea următoare. Poate atunci dacă marcau mai aveau o şansă să „strângă scorul”.
Dorin Costraş (antrenorul secţiei de polo de la CSM Oradea) este nelipsit la fiecare partidă şi urmăreşte cu interes disputele.
Finalul a fost unul în care galeria echipei noastre şi-a aplaudat la scenă deschisă favoriţii pentru efortul depus şi pentru modul cum au jucat, chiar dacă nu au câştigat. La fel au făcut-o şi cu oaspeţii care au oferit un spectacol total în Arena „Antonio Alexe”, foarte bine pregătită pentru acest eveniment.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)