Succes, peste aşteptări la Timişoara

0
Posted November 9, 2013 by Lucian Popa in Baschet

atacBC Timişoara – CSM Oradea 79-87 (21-24, 16-31, 22-20, 20-12)

Lucian Popa

Sâmbătă seara secţia de baschet masculin a CSM Oradea a revenit în campionatul intern după ce a debutat în cadrul Cupelor Europene. În cadrul etapei a VII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au jucat la Timişoara în dauna celor de la Baschet Club.
Partida a început cu un moment de reculegere după care primul atac a fost dus la dincolo de cele 24 de secunde de timişoreni. Oaspeţii punctează prin Nicoară iar Timişoara din nou ratează aruncarea. Nicoară finalizează elegant iar Lee aduce primele puncte gazdelor. Franklin este căpăcit iar Ţibîrnă este faultat şi transformă ambele libere. Arnold Lee marchează de la trei puncte, iar Dillon transformă două libere. Nicoară interceptează şi aduce Oradea într-un avantaj clar 10-5. Ţibîrnă forţează un sleam-dunk dar ratează, dar Dillon nu mai ratează. Aşa cum era de aşteptat după ce Nicoară marchează din nou, Tudor Costescu antrenorul gazdelor solicită timp de odihnă. Bănăţenii recuperează puncte importante, Panic trimite bine de trei puncte şi Achim solicită timp de odihnă. Ţibîrnă ratează din nou inexplicabil, şi este schimbat. Titus Nicoară marchează din nou, iar apărarea din nou lasă de dorit. Volkus îşi aduce echipa în avantaj, Nicoară ajunge la cota 10 iar Dillon are o acţiune în stilul caracteristic. Denison transformă libera suplimentară iar în atac gazdele irosesc o nouă oportunitate. Finalul le-a aparţinut oaspeţilor acelaşi Dillon marcând.
Markovic marchează primul în sfertul al doilea, dar Lee marchează din faţa lui Subotic iar Denison ratează ambele libere. Comagic ratează libera suplimentară dar partida scade în intensitate. Markovic îşi fixează tirul şi marchează la fel ca şi Jovanovic. Comagic înscrie şi el iar Oradea schimbă din nou. Subotic traversează o perioadă pozitivă cu patru puncte, iar Timişoara solicită time-aut 30-36. Ţibîrnă îşi face bine treaba în atac iar Markovic transformă toate cele trei libere iar Conley îl blochează inteligent pe Nicoară. Markovic punctează decisiv scor 34-45 iar vizitatorii prind curaj. Timişoara este de nerecunoscut Franklin fiind foarte exact iar diferenţa continuă să crească.
Incredibil după aproape două sferturi de joc, Oradea are o diferenţă de 20 de puncte pe tabela de marcaj. Radulovic este ultimul care marchează 37-55.
După pauză gazdele au o evoluţie mult mai hotărâtă, dar Oradea dă o replică dârză. Diferenţa se menţine liniştitoare Dillon şi Nicoară fiind primii marcatori ai oaspeţilor. Bănăţenii forţează totul în atac iar după un parţial de 12-3, Achim cere timp de odihnă. Oradea îşi revine şi reface diferenţa 49-66. Denison îi administrează un capac „ca la carte” lui Panic, Tudor Costescu cerând time-aut. Denison marchează elegant în duel cu un adversar, iar în apărare e imbatabil. Cele două echipe parcă nu mai au nici un registru tactic, atacul fiind principala prioritate. Ţibîrnă încheie sfertul cu două libere transformate.
Radulovic marchează primele puncte pentru gazde, în timp ce Oradea joacă mult mai relaxat, Dani Popescu şi Comagic pierd unor primele mingi, Filip înscriind şi el. Leii din Banat decid tactica cu pressing, Comagic marcând din voleibalare. Subotic merge hotărât spre coş şi înscrie şi el.
În mod normal Oradea nu mai are cum scăpa victoria. Dar Timişoara nu renunţă deloc. Jovanovic ratează de la trei puncte, Subotic fiind penalizat cu greşeală antisportivă. Conley transformă două libere, iar Oradea ajunge în penalizare. Gazdele ratează incredibil de la semidistanţă, bihorenii fiind penalizaţi cu fault în atac la Denison care este descalificat. Roş-albaştri trăiesc periculos pierzând uşor două posesii, dar organizatorii evoluează sub aşteptări. Dillon transformă două libere ajungând la cota 24, Ţibîrnă marchează pe recuperare. Nicoară punctează şi el marcând şi el 23 de puncte.
Victorie meritată a unei echipe orădene capabile să învingă pe oricine într-un moment pozitiv.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)