CS Crişul va trece sub tutela celor de la CSM Oradea!!!

0
Posted December 5, 2013 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

ionel bungau

Lucian Popa
Chiar dacă (încă) nu este nimic oficial, începând din data de 1 ianuarie 2014, CS Crişul Oradea va trece sub tutela celor de la CSM Oradea. Cu alte cuvinte CS Crişul nu va fi condamnată la desfiinţare ci la reorganizare. Printr-o hotărâre la Guvern, încă nepublicată toate cluburile departamentale vor trece începând cu 1 ianuarie 2014 la Primăriile şi Consiliile Locale de care aparţin.
Protocolul prin care acestea vor face trecerea va dura doi ani şi are un contract clar. În primul an cluburile vor rămâne cu acelaşi buget şi cu acelaşi număr de secţii, bugetul urmând a fi asigurat de la Ministerul Tineretului şi Sportului. În al doilea an atât bugetul cât şi secţiile vor fi păstrate dar banii vor veni de la Consiliile Locale. Abia din al treilea a, cu alte cuvinte abia de la începutul lui 2016 se vor putea desfiinţa unele secţii sau mai bine spus nu vor mai fi finanţate.
Ionel Bungău (foto) director al CS Crişul Oradea în cadrul unei emisiuni radio afirma că: „CS Crişul nu se va desfiinţa doar că va trece la Primăria Oradea, de fapt la CSM. Unele secţii cu siguranţă că nu vor mai fi finanţate că nu sunt bani, dar problema cea mai mare rămâne cu personalul clubului. Se pare că aici va fi vom fi nevoiţi să renunţăm la unii angajaţi. De asemenea CSM-ul va păstra doar secţiile la care au corespondent la seniori. Cred că singura problemă pe viitor va fi cea financiară”.
La rândul său Ovidiu Mureşan viceprimar al municipiului Oradea şi un om care se pricepe la sport confirma mutarea, dar încă nu a venit nici un act oficial. Cele trei entităţi CS Crişul – CSM Oradea – Primăria Oradea se vor pune la aceeaşi masă pentru a discuta viitorul sportului bihorean sau mai bine spus viitorul celui mai reprezentativ club al judeţului Bihor şi anume CS Crişul.
Ar fi păcat ca acesta să dispară, dar având în vedere situaţie economică la nivel naţional ar putea fi cea mai bună soluţie (sau soluţia de compromis), prin care ar putea să se continue activitatea unor secţii în special la juniori.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)