Marian Oprea atletul anului în 2013

0
Posted December 12, 2013 by Lucian Popa in Atletism

marian

Horatiu Sima
Miercuri seara a avut loc efstivitatea de decernare a celor mai buni atleţi în 2013, organizată de Federaţia Română de Atletism.
S-au acordat trofee omagiale si de excelenta unor sportivi, antrenori, cluburi si unor invitati straini. Iolanda Balas Soeter si Nicoleta Grasu au primit trofee omagiale pentru intreaga activitate.
Dubla campioana olimpica la saritura in inaltime, singura atleta din tara noastra in Hall of Fame si sportiva care a concurat pana la 42 de ani, adunand cinci trofee mondiale si europene si 33 de titluri nationale, au multumit pentru distinctiile primite.A urmat decernarea trofeelor de aceeasi valoare antrenorilor emeriti Ion Puica, Nicolae Marasescu, Mihai Zaharia, Lixandru Pandele, Viorica Viscopoleanu, Stefan Beregszazsi, Alexandru Bizim, Constantin Dumitrescu, Silviu Dumitrescu si Viorica Enescu.
Trofeele de excelenta au revenit sportivilor Marian Oprea-Rapid-Dinamo, declarat “Atletul anului” pentru clasaarea pe locul 6 la Mondialele de la Moscova, stafetei feminine de 4×400 metri, compusa din Bianca Razor, Mirela Lavric, Sanda Belgyan, Adelina Pastor si rezerva Elena Panainte-Zaizan-locul 7 la CM, Florentina Marincu-Cetate Deva-dubla campioana mondiala de cadeti, la lungime si triplusalt, Mirela Lavric-CSM Onesti-tripla medaliata la Europenele de juniori,la 400, 800, 4×400, Nicolae Soare-Stiinta Bacau-argint la CE de juniori, la 10.000 metri, Bianca Razor-CSS Viitorul Cluj-Napoca-bronz la CE de juniori la 400 metri, bronz la 400 si 4×400 la Jocurile Francofoniei, Elena Panturoiu-Muscelul Campulung, argint la CE de juniori, la triplusalt, Andreea Ograzeanu-Farul Constanta-argint si bronz la JM Universitare, la 100 si 200 metri, argint la Jocurile Francofoniei, la 100 metri, Cristina Carmen Toma-Farul Constanta-Rapid Bucuresti-argint la JMU, la triplusalt, Maria Ifteni-LPS Vaslui-CSM Onesti-aur la FOTE, la 3000 metri, Gabriel Bitan-CN “Octav Onicescu”- ÇSM Onesti, argint la FOTE, la lungime. Trofee sinmilare au primit si antrenorii lor.

Florentina Marincu a luat si unul dintre cele doua premii speciale pentru trofeul “Stea in ascensiune”, oferit de Asociatia Balcanica de Atletism si Angela Morosanu-Dinamo-Poli Iasi pentru rezultatul inregistrat in proba de 400 metri garduri din cadrul Ligii de Diaman


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)