Oradea îşi propune o victorie la finalul primei participări

0
Posted December 16, 2013 by Lucian Popa in Baschet

cristi

csmoradea.ro

Înante de meciul de marţi dintre CSM Oradea şi Royal Gaziantep în cadrul etapei a XVI-a a EuroChellenge, Cristian Achim (foto) avea să spună: “Ne așteaptă două meciuri foarte grele. Marți jucăm cu Gaziantep, iar sâmbătă cu Energia Rovinari. Chiar dacă noi nu mai avem șanse de a ne califica mai departe în cupele europene vom încerca să câștigăm pentru că această atitudine ne caracterizează. Vom încerca să-i batem pe turci pentru a doua oară. Sperăm să putem acest lucru.
Aș vrea să spun că sorții nu ne-au fost favorabili pentru că am avut parte în aceeași grupă de principala favorită – Samara – respectiv a 3-a favorită la cucerirea trofeului – Gaziantep. De asemenea, noi am jucat cu cea mai bună echipă din Ungaria la momentul actual. Nu știu dacă criteriul geografic ne-a încurcat, dar poate am fi avut o mai bună șansă de calificare într-o grupă mai accesibilă.
Desigur noi nu ne-am propus calificarea mai departe din moment ce suntem la prima participare. Dar eu cred că puteam mai mult. De asta îmi doresc foarte mult să câștigăm cu turcii, care formează o trupă redutabilă. Cu siguranță și ei își doresc să câștige, dar la fel și noi dorim acest lucru. Tocmai pentru că am ajuns la nivelul acesta trebuie să privim astfel. Pentru că toate echipele de aici au ca scop victoria de pe teren. Contează mai puțin calculele matematice și lucrurile care nu depind de propria echipă.
În plus, consider că am fost un pic dezavantajați de ordinea meciurilor. Poate o altă ordine, de exemplu dacă am fi jucat cu ungurii primul meci acasă, ne-ar fi ajutat mai mult. Sau poate o primă etapă în Rusia ne-ar fi folosit în perspectiva următoarelor jocuri.”
Daniel Dillon: “Vom face totul pentru a câștiga acest meci. Va fi ultimul nostru joc în această competiție și dorim să ne luăm rămas bun de la ea cu o victorie. De asemenea, avem un mic avantaj datorat succesului din confruntarea directă, din Turcia. Desigur mă aștept ca Gaziantep să ofere o replică mai bună decât la meciul precedent, însă rămân optimist și sper că vom obține victoria.
Chiar dacă nu mai avem șanse de calificare, cred că un nou meci în EuroChallenge ne poate oferi multe beneficii în perspectiva celei de-a doua jumătăți în întrecerea internă. Ne ghidăm după ideea de a juca mai bine de la un meci la altul, iar acest joc ne poate ajuta în acest sens. Chiar dacă nu este o miză deosebită, vrem victoria pentru a ne ajuta din punct de vedere al moralului și al încrederii în propriile capacități.
Consider că ne-am descurcat bine la prima participare în EuroChallenge. Trebuie să ținem cont și de valoarea adversarilor pe care i-am întâlnit și orice s-ar spune, am nimerit într-o grupă foarte grea. A fost o experiență de pe urma căreia vom învăța și ne va ajuta să creștem ca echipă. Poate o victorie în prima etapă ne-ar fi ajutat să ne calificăm. Până la urmă nu a fost așa, iar acum e inutil să mai vorbim despre asta. Poate în sezonul următor vom avea șanse mai mari de a trece în faza următoare.”
Meciul are loc marți (17.12), cu începere de la ora 19:45, la Arena Antonio Alexe, din Oradea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)